DRUGOVI MU PUCALI U LEĐA! Pogledajte kako je ruski vojnik hteo da se spase: Dao znak za predaju i dobio poruku od Ukrajinaca
Foto: screenshot

video sa ratišta

DRUGOVI MU PUCALI U LEĐA! Pogledajte kako je ruski vojnik hteo da se spase: Dao znak za predaju i dobio poruku od Ukrajinaca

Planeta -

Ukrajinski Odred bespilotnih borbenih aviona otkrio je ruskog vojnika koji je tražio da ga ne bombarduju. Dao je znak za predaju i dobio poruku šta dalje da radi, ali nije sve krenulo dobro po njega.

"Naš tim mu je poslao poruku sa zahtevom da se preda i prati dron. On je pristao iako su mu drugovi pucali u leđa", rekao je ukrajinski komandant. Jurij Fedorenko, prenosi Telegraf.

rov, Rus, Ukrajina
foto: Printscreen

Sudeći prema snimcima iz Bahmuta, ruski vojnik je molio Ukrajince da ga ne bombarduju i ponuđena mu je ponuda da se preda, što je on i učinio.

Umesto eksploziva, vojniku je poslata poruka dronom sa uputstvom kako da se preda.

Dok su Rusi granatirali to područje, borac je pozvan iz svog rova na otvoreno tlo kako bi ga dron doveo do ukrajinske pozicije. Pristao je na uslove, garantujući da će pratiti dron u ukrajinsko zarobljeništvo.

Mihail Fedorov, potpredsednik ukrajinske vlade, potvrdio je da je Rus priveden. „Neprijatelj je primetio dron i počeo da pravi gestove kako bi pokazao želju za predajom“, rekao je on u saopštenju u sredu.

„Pešadijaci i izviđači su ga pratili sve do ukrajinskih položaja. Očigledna predaja ruskog vojnika usledila je u trenutku kada je Ukrajina osvajala jugozapadni ugao donjeckog grada Bahmuta.

Inače, prva upotreba dronova za privlačenje ruskih dezertera koji žele da se predaju prijavljena je prošlog novembra. Ukrajinski generalštab objavio je snimak na kojem se vidi kako mogu da se predaju operateru dronova.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track