DOME SLATKI DOME: Porodica iz Australije okružena novim kućama, odbija da investitorima proda imanje i za 50 MILIONA DOLARA
Foto: Printscreen Twitter

NE ŽELE DA SE SELE

DOME SLATKI DOME: Porodica iz Australije okružena novim kućama, odbija da investitorima proda imanje i za 50 MILIONA DOLARA

Planeta -

Porodica u Australiji je ostala odlučna da ne proda svoje imanje veličine oko 5 jutara u okolini Sidneja, uprkos poslednjoj ponudi od 50 miliona dolara.

Iako se njihovo imanje sada nalazi okruženo nizovima novih kuća, usred novoizgrađenog kompleksa u oblasti Ponds u blizini grada Kvekers Hil, porodica Zamit i dalje ne razmišlja o seobi, piše lokalni portal 7Nevs.

kuća
foto: Printscreen

Njihovim komšijama ne smeta što oni žele da ostanu, jer isped kuća imaju mir slepih ulica, umesto uobičajene ulice sa saobraćajem.

„Činjenica je da je većina stanovnika prodala svoja imanja pre mnogo godina, a oni su ostali. Svaka im čast“, ​​rekao je Tejlor Bredin, agent kompanije za nekretnine.

Bredin je procenio da bi na tom zemljištu moglo da se izgradi do 50 kuća, pri čemu bi svaka podeljena parcela potencijalno koštala oko milion dolara.

Dajan Zamit, 51, ranije je razgovarala sa agencijom i prisetila se prošlosti tog kraja, opisujući ga kao „poljoprivrednu zemlju prošaranu malim kućama i vikendicama od crvene cigle“.

„Svaki dom je bio jedinstven i bilo je toliko prostora - ali ne više. To jednostavno nije isto", rekla je ona.

Većina susednih parcela prodata je još 2012. godine - što znači da je pre 10 godina imovina Zamitovih vredela oko 4,75 miliona dolara.

Njihov dom se nalazi oko 40 minuta vožnje od centra Sidneja i nudi panoramski pogled na Plave planine. Susedne kuće su gusto izgrađene do linije ograde imanja.

Video snimak na Tviteru pokazao je kako Zamitovi svih godina hrabro odolevaju seobi iz svog voljenog doma.

(Kurir.rs/The New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track