USIJAVA SE TURSKA: Gradonačelnik Istanbula optužio agenciju Andolija za manipulisanje rezultatima: "Njihovi podaci su lažni"
Ekrem Imamoglu, Foto: EPA/Erdem Sahin

Izbori u Turskoj

USIJAVA SE TURSKA: Gradonačelnik Istanbula optužio agenciju Andolija za manipulisanje rezultatima: "Njihovi podaci su lažni"

Planeta -

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu koji je član opozicione stranke CHP-a, osudio je tursku državnu agenciju Anadolija zbog "manipulisanja rezultatima".

U zajedničkoj izjavi sa Mansurom Javasom, gradonačelnikom Ankare, Imamoglu je rekao da je Kiličdaroglu prednjačio u trci, prema podacima njihove stranke.

"“Doživljavamo još jedan slučaj Agencije Anadolija. Reputacija agencije je ispod nule. Ne treba im verovati. Njihovi podaci su ništavni", rekao je Imamoglu, prenosi Klix.ba.

On je naveo slične postupke agencije na prošlim izborima.

Gradonačelnik Ankare Mansur Javas, koji je poput Imamoglua preuzeo dužnost 2019. godine, okončavši 25-godišnju kontrolu AK Partije ili njenih prethodnika, također je ciljao na Anadoliju.

“Oni obmanjuju našu naciju tako što drže glasačke kutije koje rade za njih", rekao je on.

"Ni oni se ne stide. Oni nemaju kredibilitet. Prema podacima koje imamo, naš predsednik Kemal Kiličdaroglu je vodi", dodao je.

Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track