DRAMATIČAN SNIMAK POTERE! Policajac skače na haubu sa uperenim pištoljem, ali vozač daje gas do daske! NEVEROVATNO ŠTA SE DEŠAVA
Foto: YouTube/ KCCI

kao na filmu

DRAMATIČAN SNIMAK POTERE! Policajac skače na haubu sa uperenim pištoljem, ali vozač daje gas do daske! NEVEROVATNO ŠTA SE DEŠAVA

Planeta -

Američka policija objavila je dramatičan snimak na kome se vidi policajac iz Ajove koji tokom potere visi sa automobila osumnjičenog!.

Snimak sa kamere prikačene na telo policajaca i kontrolne kamere pokazuje trenutak kad se policajac Patrik Mekarti drži za haubu, a zatim i za krov automobila Denisa Gidera za kojim je bila raspisana poternica.

Incident se dogodio 2021, ali policija okruga Kerol tek sada je objavila uznemirujući snimak.

Makarti je zaustavio automobil 5. marta 2021. godine i obavestio Gidera, koji je sedeo na suvozačevom mestu, da postoji nalog za njegovo hapšenje u Ilinoisu.

- Mrzim što sam ja taj koji će vam to reći, ali postoji nalog za hapšenje iz Ilinoisa - rekao je Makarti.

Zamolio da muškarca sa poternice da izađe iz vozila, ali je umesto njega izašao vozač, a Gider je zgrabio volan. Vozilo je krenulo napred, a Makarti je izvukao pištolj i zakoračio ispred vozila. Gider (29) je međutim nastavio da vozi zbog čega je policajac skočio na haubu sa pištoljem uperenim u šoferšajbnu.

- Zaustavite j*beni auto - vikao je Mekarti udarajući po šoferšajbni dok su drugi policajci stigli na mesto incidenta.

Gider je odjurio sa približno 80 kilometara na sat dok se policajac nalazio na haubi automobila. Snimak kontrolne kamere sa drugog policijskog vozila pokazuje Mekartija kako se hvata za krov automobila dok Gider juri zemljanim putem.

Automobil je na kraju pao u jarak i odskočio, a Mekarti je pao na leđa. Kasnije je otkriveno da je zadobio brojne prelome.

Gider se izjasnio krivim za teške povrede vozilom i osuđen je na maksimalno pet godina zatvora. Na sudu je tvrdio da se uplašio za svoj život kad je policajac izvukao njegov pištolj i skočio na auto.

(Kurir.rs/NY post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track