ČUDO: S lica Gospe Dragotinske potekla krv?
Foto: Glas Slavonije

ČUDO: S lica Gospe Dragotinske potekla krv?

Planeta -
Župnik svetilišta Darko Trbojević kaže da se na čelu Gospe pojavila mala rana iz koje je curilo nešto kao krv, kao i da je taj trag do kraja mise dosegao do vrha nosa.

ZAGREB - Vernici svetilišta Gospe Dragotinske, kod Đakova u Hrvatskoj, tvrde da su videli kako na glavi sa njenog kipa teče krv, dok profesor Ivan Zirdum, župnik i dogmatičar, koji je fenomen ispitao, kaže da nije u pitanju krv nego blato.

Župnik svetilišta Darko Trbojević ispričao je da mu je u subotu uoči mise prišao mladić i upitao šta se događa s kipom.

On kaže da se na čelu Gospe pojavila mala rana iz koje je curilo nešto kao krv, kao i da je taj trag do kraja mise dosegao do vrha nosa.

"Pričekao sam da hodočasnici odu, popeo se na merdevine i video trag koji se već sasušio. Suvi trag, crven poput krvi, a ne kapljicu. Nisam hteo da ga obrišem već sam samo maramicom uzeo mali uzorak", ispričao je on za “Jutarnji list”.

Kip je, međutim, u nedelju obišao profesor Zirdum koji pretpostavlja da se na glavi nakupilo smeće i da je nakon što je pala kiša, ono počelo da curi ostavljajući za sobom blatnjav trag.

On je, ipak, rekao da će ako se pijavi još neki trag dodatno istražiti ima li čuda u svetilištu Gospe Dragotinske, dok vernici misle da je krvavi trag Gospin znak, piše list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track