SKANDAL: Srbima sad pakuju i zločin u Alpima?!

Dežurni krivci

SKANDAL: Srbima sad pakuju i zločin u Alpima?!

Planeta -
Velški obaveštajac tvrdi da je smaknuće britanske porodice škorpionom potpisala srpska mafija

LONDON - Kolumnista britanskog magazina Vik (The Week) Krispin Blek tvrdi da je britanska porodica nedavno ubijena u Alpima smaknuta poluatomatskim pištoljem škorpionom koji je, prema njegovom uverenju, potpis srpske mafije.

Odakle mu ove informacije ne zna se, pogotovo što francuska policija nije objavila nikakve nove detalje o surovom i hladnokrvnom ubistvu u francuskim Alpima.

Blek, inače bivši pukovnik Velške garde i analitičar britanske obaveštajne službe, objašnjava u svojoj kolumni da ovo oružje potpis balkanskog krimi bratstva koje se katkad naziva srpskom mafijom, iako u njemu ima i drugih ex-Yu nacija.

Njegove tvrdnje verovatno je podgrejala i informacija u kojoj se navodi da su očevici uoči likvidacije britanske porodice videli sumnjivog Balkanca kako se mota unaokolo.

Blek piše i da su škorpione dizajnirali Česi, ali da su se proizvodili i u bivšoj Jugoslaviji. On dodaje i da se SFRJ verzija mogla prepoznati po jeftinom rasklopivom kundaku. Blek naglašava i da su postali omiljeno oružje "nasilnika poput zloglasnog Arkana".

Britanski analitičar kaže i da škorpion može da ispuca 850 metaka u minuti, ali mu je kapacitet samo 20. Francuska policija je objavila da je na mestu zločina pronašla 25 čaura iz istog škorpiona, na osnovu čega se zaključuje da je ubica promenio šaržer.

Blek navodi i da zbog kratke cevi i jakog trzaja iz njega precizno mogu da pucaju samo iskusni i profesionalno obučeni. Analitičar dodaje da cilj ovog ubistva nije samo smrt označenih meta nego i poruka drugima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja