POŽAR U RUSKOJ RAFINERIJI NAFTE! Oglasio se ruski zvaničnik: "Razlog može biti napad dronom" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Telagram

POŽAR U RUSKOJ RAFINERIJI NAFTE! Oglasio se ruski zvaničnik: "Razlog može biti napad dronom" (VIDEO)

Planeta -

Uzrok požara u rafineriji nafte u južnoj ruskoj Krasnodarskoj oblasti je verovatno napad dronom, izjavio je načelnik oblasti Venjamin Kondratjev.

"Požar je izbio na teritoriji rafinerije nafte Afipski. Zapalilo se postrojenje za destilaciju mazuta. Razlog može biti napad dronom", napisao je Kondratjev na "Telegramu".

Naveo je da je požar ugašen i da nije bilo žrtava, prenosi TASS. Rafinerija u kojoj je izbio požar nalazi se nedaleko od crnomorske luke Novorosijsk, u blizini druge rafinerije koja je napadnuta nekoliko puta ovog meseca, prenosi Rojters.

"Kijev indipendent" prenosi, pozivajući se na "Šot", kanal "Telegrama" povezan sa Kremljom, da se napad dronom dogodio oko 3 ujutro, nakon čega je rafineriju "zahvatio plamen i dim".

Za sada nema informacija o tome ko je lansirao dron, ali Moskva optužuje Kijev za pojačane napade dronovima unutar Rusije poslednjih nedelja.

Dron pao na područje rafinerije u Kubanu

U međuvremenu je TASS izvestio na "Telegramu" da je "neidentifikovana bespilotna letelica pala na područje naftne rafinerije Ilski u Kubanu".

"Infrastruktura nije oštećena, nema žrtava", dodaje se u izveštaju.

"Prema navodu Hitnih službi, pretpostavlja se da je u okrugu Severski, oko 4 sata pao neidentifikovani dron na teritoriju rafinerije nafte Ilski. Infrastruktura rafinerije nafte nije oštećena, nije bilo požara. Nema opasnosti po civilno stanovništvo. Nije bilo materijalne štete", naveo je štab na "Telegramu".

"Gardijan" prenosi da je ova rafinerija smeštena u Krasnodarskoj oblasti, istočno od Krima.

U odvojenom incidentu, guverner ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov je rekao da je u artiljerijskom napadu na grad Šebekino ranjeno četvoro ljudi. On je za napad okrivio Kijev, prenosi "Gardijan". Gladkov je objavio na "Telegramu" tokom noći da je Šebekino granatiran.

Kako je naveo, razbijeni su prozori i oštećene fasade i krovovi na osam stambenih zgrada, četiri privatne kuće, školi i dve upravne zgrade, prenose RIA Novosti.

Agencija navodi da su u utorak ukrajinske snage gađale objekat za privremeni smeštaj u Šebekinskom okrugu i da je poginuo radnik obezbeđenja, dok su dve osobe povređene.

Moskva je optužila Kijev za niz napada poslednjih nedelja, istovremeno povećavajući intenzitet svog bombardovanja ukrajinskih gradova, prenosi "Gardijan". U napadu ruskih dronova na Kijev u utorak ubijena je jedna a ranjene četiri osobe, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Ukrajina je porekla odgovornost za napad dronovima na Moskvu u utorak. Kijev skoro nikad javno ne tvrdi odgovornost za napade u Rusiji, navodi "Gardijan".

(Tanjug, Blic, Gardijan)

Bonus video:

02:53

RUSIJA - UKRAJINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track