AHMAT SPREMAN ZA JURIŠ: Specijalci iz Čečenije na korak do osvajanja strateški VAŽNOG GRADA u Ukrajini! BORBA ZA SVAKI METAR
Foto: Printscreen Telegram

žestoka borba

AHMAT SPREMAN ZA JURIŠ: Specijalci iz Čečenije na korak do osvajanja strateški VAŽNOG GRADA u Ukrajini! BORBA ZA SVAKI METAR

Planeta -

Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga Ahmat, rekao je da su ruske snage osvojile oko 70 odsto Marjinke.

Alaudinov je za TV kanal Rusija 1 precizirao da je više od dve trećine teritorije gradića u Donjecku osvojeno pre dolaska čečenskih jedinica u grad. Sada su specijalne snage Ahmata suočene sa zadatkom izvođenja jurišnih operacija.

Dan ranije, podsetimo, čečenski lider Ramzan Кadirov najavio je premeštaj specijalnih snaga Ahmat i Severno-Ahmatskog puka na Marjinski pravac. Ministarstvo odbrane je u jučerašnjem izveštaju o toku specijalne operacije navelo da su jurišni odredi Ahmat uspešno napredovali u tom sektoru.

Vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je za RIA novosti da je strateški važno osloboditi Marjinku u doglednoj budućnosti radi daljeg napredovanja.

Marjinka je inače predgrađe Donjecka udaljeno svega jedan kilometar od Petrovskog okruga glavnog grada DNR. Tamo se nalaze značajni položaji Oružanih snaga Ukrajine i to je jedna od tačaka odakle ukrajinska artiljerija redovno gađa Donjeck.

Žestoka bitka se vodi i u Kupjansku.

Načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao je da ruske oružane snage vode pozicione borbe u naseljima u predgrađu Kupjanska.

- Tamo se vode pozicione borbe za svaki kvadratni metar i za svako dvorište. To su već naselja kod Kupjanska - precizirao je Gančev.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je Ukrajina u pravcu Kupjanska i Krasnog Limana izgubila više od 120 vojnika u prethodna 24 sata.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track