ROĐENDAN DONA HULIJE SLAVI CEO GRAD: Veruje se da je najstarija osoba na svetu, rođena je 1900. godine, ali i dalje zna da ZAPLEŠE
Foto: Printscreen/Youtube

rekorderka

ROĐENDAN DONA HULIJE SLAVI CEO GRAD: Veruje se da je najstarija osoba na svetu, rođena je 1900. godine, ali i dalje zna da ZAPLEŠE

Planeta -

Amantina dos Santos Duvirgem za koju se veruje da je najstarija žena na svetu proslaviće za nekoliko dana 123. rođendan.

Rođena je 22. juna 1900. godine u Brazilu, a uskoro će verovatno biti proglašena za najstariju živu osobu svih vremena.

Amantina, poznata i kao Dona Hulija, ne govori, ali se odlično drži zahvaljujući svojoj jedinstvenoj ishrani. Njena omiljena hrana su kuvana jaja i brazilska torta napravljena od brašna od manioke.

Socijalna radnica Helen Kristina Pereira navodi da omalena Dona Hulija živi u kući koja je "potpuno prilagođena" za njene potrebe u državi Parana.

- Nema dijabetes, nema ni glavobolje, a ni visok krvni pritisak. Dona Hulija ne uzima lekove i nema sedu kosu. Voli da nosi minđuše i narukvice - rekla je Helen.

Kako bi proslavili prekretnicu gradski zvaničnici u Tibagiju priredili su joj danas ranu rođendansku zabavu. Na snimcima se vidi i kako malo pleše uz pomoć svojih staratelja i prijatelja.

Izvod iz matične knjige rođenih prvi put joj je izdat kad se prijavila za državnu penziju, ali Ginisovova knjiga rekorda je još nije proglasila za najstariju osobu na planeti. Na proglašenje se možda čeka zbog toga što joj je izvod iz matične knjige rođenih izdat tek kada je podnela zahtev za penziju, a tačan datum je potvrđen u procesu koji je uključivao uzimanje izjava od četiri osobe starije od 70 godina.

Zvanično najstarija osoba na svetu trenutno je Amerikanac španskog porekla Branjas Morera koji je 4. marta napunio 116 godina.

(Kurir.rs/Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track