VOJNA OPREMA NA ULICAMA MOSKVE: Pojačane mere bezbednosti i u južnim delovima Rusije (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram/BRIEF MOSCOW

VOJNA OPREMA NA ULICAMA MOSKVE: Pojačane mere bezbednosti i u južnim delovima Rusije (FOTO, VIDEO)

Planeta -

U Moskvi su pooštrene mere bezbednosti, objavila je novinska agencija TASS, pre svega oko najvažnijih vladinih lokacija i infrastruktura u glavnom gradu.

Vlasti južne regije Voronjež objavile su da je situacija pod kontrolom i da se preduzimaju mere bezbednosti. Pozvale su stanovnike da izbegavaju auto-put M4 koja povezuje južne regije s Moskvom jer se, kako tvrde, vojni konvoj kreće tom trasom.

Guverner ruske regije Rostov, koja se graniči s Ukrajinom na istoku, pozvao je stanovnike da ostanu u svojim domovima, objavio je BBC nakon što je Prigožin sa svojim borcima rekao da je prešao iz Ukrajine u Rusiju.

"Trenutna situacija zahteva maksimalnu koncentraciju svih snaga za održavanje reda", napisao je Vasilij Golubev na Telegramu.

U gradu Rostovu na Donu već su raspoređena vojna vozila.

Guverner ruske regije Lipeck, oko 420 kilometara južno od Moskve, najavio je u subotu "pojačane mere bezbednosti" u odgovoru na najavljenu oružanu pobunu plaćeničke grupe Vagner.

Na Telegramu su objavljeni snimci i fotografije na kojima s vidi vojna oprema na putu prema Kremlju.

U Moskvi je snimljena vojna oprema i kamioni ispred Državne dume, kod ruskog ministarstva obrane i kod katedrale Hrista Spasitelja.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track