U MOSKVI UVEDENE ANTITERORISTIČKE MERE: Očekuje se obraćanje Putina!
Foto: Printscreen Telegram

U MOSKVI UVEDENE ANTITERORISTIČKE MERE: Očekuje se obraćanje Putina!

Planeta -

Gradonačelnik Sergej Sobjanin uveo je "antiterorističke mere" u glavnom gradu Moskvi, suočen s eskalirajućim sukobom između ruske vojske i plaćenika Vagnera.

Sobjanin je na svom Telegram kanalu napisao da su na ulicama već uvedene pojačane kontrole saobraćaja. Moguća su i ograničenja masovnih događanja, dodao je.

"Kao rezultat pristiglih informacija, u Moskvi se sprovode antiterorističke mere za jačanje sigurnosti", napisao je Sobjanin.

Zamolio je više od 13 miliona stanovnika metropole za razumevanje.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov takođe je na Telegramu napisao o pojačanim sigurnosnim merama. Vorobjov je pozvao ljude da se, ako je moguće, suzdrže od putovanja automobilima prema južnoj Rusiji, gde je situacija trenutno posebno napeta.

Inače, podaci pokazuju da su Gugle vrsti postale nedostupne mnogim korisnicima u Rusiji, javlja NetBlocks, grupa koja prati poremećaje u radu interneta.

Ruski predsednik Vladimir Putin uskoro će se obratiti javnosti putem televizije, javlja novinska agencija TASS pozivajući se na Kremlj, prenosi BBC.

U petak uveče, čelnik privatne vojske Vagner Jevgenij Prigožin optužio je rusko vojno vodstvo da je napalo kamp njegovih plaćeničkih trupa topovima, helikopterima i raketama, ubivši mnoge njegove ljude. Zatim je zapretio da će očistiti rusko vojno vođstvo, rekavši da ima 25.000 ljudi pod svojim zapovedništvom. Danas rano ujutro Prigožin je rekao da su njegove snage preuzele kontrolu nad vojnim objektima u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track