VRAĆAJU IH U "PAKAO"! VAGNEROVCI VEĆ DOBILI NAREĐENJE O POVLAČENJU IZ ROSTOVA: Evo gde prebacuju vojnike ove formacije!
Foto: Printscreen/Telegram

vihor rata

VRAĆAJU IH U "PAKAO"! VAGNEROVCI VEĆ DOBILI NAREĐENJE O POVLAČENJU IZ ROSTOVA: Evo gde prebacuju vojnike ove formacije!

Planeta -

Pripadnici Vagnera su dobili komandu da se povlače sa svojih položaja u Rostovu na Donu.

Najnoviji video prikazuje kako borci slave nakon što je Prigožin objavio audio poruku kojom se potvrđuje deeskalacija situacije. Vagnerovi vojnici, koji se trenutno nalaze u Rostovu na Donu, pripremaju se za povlačenje nakon što im je šef Jevgenij Prigožin naredio da se vrate u baze. Prema pisanju ruskih medija, oni će se vratiti u Ukrajinu i nastaviti učešće u sukobima u Donbasu, gde se već 16 meseci vode strahovite borbe, dok je sukob u Bahmutu bio pakao na zemlji.

Najnoviji video prikazuje kako borci slave nakon što je Prigožin objavio audio poruku kojom se potvrđuje deeskalacija situacije. Vagnerova grupa je u subotu navodno u ranim jutarnjim časovima preuzela kontrolu nad pomenutim gradom, koji je bio centar invazije na Ukrajinu. "Momci, hajde da se spakujemo i idemo kući", kaže osoba prikazana na snimku.

00:54

Vagnerovci se povlače iz Moskve

Vojnici Vagnera bili su u prvom planu u borbama za Bahmut, ukrajinski grad koji je Rusija osvojila u velikoj meri zahvaljujući njma,uz krvave, višemesečne sukobe, kao i prethodno Soledar. Prigožinove "prozivke" na račun rukovodstva ruske vojske i ministarstva odbrane od tog trenutka postale su sve glasnije i intezivnije i kulminirale su subotnjim tenzijama, tokom kojih je Vagner, prema njegovim rečima, stigao do 200 kilometara od Moskve. Situacija je deeskalirala nakon razgovora Prigožina i Lukašenka, predsednika Belorusije.

(Kurir.rs / Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track