OVO SU BLIZNAKINJE (14) NASTRADALE U RUSKOM NAPADU! Julija i Ana bile u piceriji kada su pale rakete i ubile ih (FOTO, VIDEO)
Foto: AP National Police Of Ukraine, Printscreen/Twitter

ISTOK UKRAJINE

OVO SU BLIZNAKINJE (14) NASTRADALE U RUSKOM NAPADU! Julija i Ana bile u piceriji kada su pale rakete i ubile ih (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Najmanje desetoro ljudi poginulo je u ruskom raketnom napadu na grad Kramatorsk na istoku Ukrajine, a među žrtvama su i 14-godišnje bliznakinje Julija i Ana Aksenčenko.

Julija i Ana Aksenčenko
Julija i Ana Aksenčenkofoto: AP National Police Of Ukraine, Printscreen/Twitter

BBC navodi da je u napadu 61 osoba povređena, a da spasioci i dalje pretražuju ruševine picerije koju su pogodile ruske rakete.

Ruski raketni napad na Kramatorsk
Ruski raketni napad na Kramatorskfoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Ruske rakete zaustavile su otkucaje srca dva anđela - objavilo je gradsko veće Kramatorska na Telegramu, navodeći da deli tugu sa porodicom stradalih tinejdžerki.

Među deset stradalih civila je i 17-godišnja devojka.

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, izjavio je za Skaj njuz da "Ruska Federacija ne napada civilnu infrastrukturu".

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/BBC/Skaj njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track