SPREČEN ATENTAT: FSB uhapsio muškarca za kojeg tvrde da bi PO NALOGU UKRAJINE razneo automobil ŠEFA PRORUSKE VLADE KRIMA (VIDEO)
Foto: Dmitry Makeev / Sputnik / Profimedia, Twitter/nexta_tv

SERGEJU AKSJONOVU BIO UGROŽEN ŽIVOT

SPREČEN ATENTAT: FSB uhapsio muškarca za kojeg tvrde da bi PO NALOGU UKRAJINE razneo automobil ŠEFA PRORUSKE VLADE KRIMA (VIDEO)

Planeta -

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je da je sprečila pokušaj ubistva Sergeja Aksjonova, šefa proruske vlade Krima, ukrajinskog poluostrva koje je Rusija anektirala 2014.

Sergei Aksyonov, Sergej Aksjonov
foto: Twitter/nexta_tv

Interfaks prenosi navode FSB da je uhapšen ruski državljanin kojeg su bezbednosne službe Ukrajine angažovale i obučile da ubije Aksjonov tako što će mu eksplozivom dići automobil u vazduh.

Sergej Aksjonov
Sergej Aksjonovfoto: Dmitry Makeev / Sputnik / Profimedia

RIA Novosti prenosi da je u pitanju državljanin Rusije rođen 1988, koji je u Ukrajini prošao obuku za rukovanje minama i eksplozivima.

FSB je objavio snimak hapšenja, na kojem se vidi kako pripadnici službe bezbednosti prate osumnjičenog, a ubrzo nakon uzimanja eksplozivne naprave ga savladavaju i vode u pritvor.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Interfaks/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track