BESNI RAT NA INTERNETU: Tviter preti da će tužiti kompaniju Meta zbog nove aplikacije
Foto: Profimedia, Printscreen

BESNI RAT NA INTERNETU: Tviter preti da će tužiti kompaniju Meta zbog nove aplikacije

Planeta -

Tviter je zapretio da će tužiti Metu zbog njene nove aplikacije Threads, izvestila je u četvrtak novinska agencija Semafor.

U pismu generalnom direktoru Marku Zakerbergu koje je objavio Semafor, advokat Tvitera rekao je da kompanija „ima ozbiljnu zabrinutost da se Meta Platforms (Meta) bavila sistematskim, namernim i nezakonitim prisvajanjem Tviterovih poslovnih tajni i druge intelektualne svojine“, prenosi Gardijan.

„Tviter namerava da striktno sprovodi svoja prava intelektualne svojine i zahteva da Meta preduzme hitne korake da prestane da koristi bilo kakve Tviter poslovne tajne ili druge visoko poverljive informacije“, napisao je Aleks Spiro u pismu.

Predstavnici Tvitera i Mete nisu odmah odgovorili na zahtev Gardijana za komentar.

Meta je u sredu lansirala novu aplikaciju u 100 zemalja. Prema navodima kompanije, aplikacija je prikupila 30 miliona prijava manje od 24 sata nakon lansiranja.

Trideset miliona prijava za manje od 24 sata

Meta je u sredu lansirala novu aplikaciju u 100 zemalja. Prema navodima kompanije, aplikacija je prikupila 30 miliona prijava manje od 24 sata.

Ova aplikacija dostupna je i u Srbiji, ali za sada ne i u zemljama Evropske unije.

Treds još uvek nema haštegove i funkcije pretraživanja ključnih reči, što znači da korisnici ne mogu da prate događaje u realnom vremenu kao na Tviteru, a nedostaje mu i funkcija direktne razmene poruka i desktop verzija.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track