BRITANSKA AVIO-KOMPANIJA IZIDŽET UKINULA 2 ODSTO LETOVA: Zabrinuti za funkcionisanje avio-saobraćaja tokom letnje sezone
Foto: Shutterstock

BRITANSKA AVIO-KOMPANIJA IZIDŽET UKINULA 2 ODSTO LETOVA: Zabrinuti za funkcionisanje avio-saobraćaja tokom letnje sezone

Planeta -

Britanska avio-kompanija IziDžet (EasyJet) saopštila je danas da je ukinula dva odsto svojih letnjih letova zbog zabrinutosti za funkcionisanje avio-saobraćaja tokom letnje sezone praznika i putovanja.

Ova odluka će uticati na 180.000 putnika, prenosi Rojters. IziDžet je saopštio da ima dovoljno pilota i posade, ali da je zbog problema u avio-saobraćaju prinuđena da otkaže 1.700 letova, od ukupno 90.000 letova, koliko je bilo predviđeno za ostatak jula i avgust.

Avio-kompanija će uglavnom otkazati letove iz svoje najveće baze na londonskom aerodromu Getvik. U saopštenju se dodaje da je 95 odsto pogođenih putnika već premešteno na alternativne letove.

IziDžet, najveća aviokompanija u Velikoj Britaniji po broju putnika, dodala je da su ove promene neophodne da bi se izbegla otkazivanja letova u poslednjem trenutku koja bi bila skuplja i izazvala više neprijatnosti za putnike.

Evropski vazdušni prostor smanjen je zbog rata u Ukrajini, a poseban problem su kadrovske promene i nedostatak osoblja u nekim oblastima avio-saobraćaja kao što je kontrola letenja, dodaje britanska agencija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track