"AGRESIJA NA BELORUSIJU JE RAVNA AGRESIJI NA RUSIJU": Putin upozorava da bi susednu zemlju branio svim mogućim sredstvima (VIDEO)
Foto: EPA Ramil Sitdikov Sputnik, EPA Belarus President Press Servic, Shutterstock

sednica saveta bezbednosti u moskvi

"AGRESIJA NA BELORUSIJU JE RAVNA AGRESIJI NA RUSIJU": Putin upozorava da bi susednu zemlju branio svim mogućim sredstvima (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas da bi agresija na Belorusiju bila ravna agresiji na Rusiju i da bi Moskva odgovorila "svim mogućim sredstvima".

- Pokretanje agresije protiv Belorusije bilo bi kao pokretanje agresije na Rusiju. Odgovorili bismo na to svim sredstvima koja su nam na raspolaganju - upozorio je Putin na sednici Saveta bezbednosti Ruske Federacije koju je prenosila televizija.

Putin je na istoj sednici rekao da isporuka oružja zapadnih zemalja Ukrajini ne pomaže Kijevu da napreduje na frontu tokom kontraofanzive, ocenivši da to do sada nije imalo "nikakvih rezultata".

- Ogromni resursi koji su dati kijevskom režimu ne pomažu, kao ni isporuke zapadnog oružja, tenkova, artiljerije i raketa - ocenio je Putin.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

01:14

RUSIJA ODUZIMA UKRAJINI CRNO MORE, POLJSKA I LITVANIJA IDU PO DEO! Samardžija: Šalju 25.000 vojnika, vraćaju svoju teritoriju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track