SUPERĆELIJSKA OLUJA STIGLA U SLOVENIJU IZ ITALIJE Alarmantno u državi, na snazi CRVENO UPOZORENJE: Sledeća na udaru Hrvatska VIDEO
Ilustracija, Foto: Shutterstock

jako nevreme, grad, grmljavina i vetar

SUPERĆELIJSKA OLUJA STIGLA U SLOVENIJU IZ ITALIJE Alarmantno u državi, na snazi CRVENO UPOZORENJE: Sledeća na udaru Hrvatska VIDEO

Planeta -

Superćelijska oluja stigla je preko Italije u Sloveniju, te je u ovoj državi izdato crveno upozorenje u periodu od 14 do 18 časova za područje zapadne i centralne Slovenije, javlja RTV Slovenija.

Naime, na zapadu Slovenije crveni alarm je na snazi u periodu od 13 do 17 sati, a u centralnom delu Slovenije od 13 do 18 sati.

Usled superćelijske oluje moguća je pojava jakog nevremena praćenog gradom, jak vetar i udari groma, javlja RTV Slovenija.

Prema poslednjim prognozama, očekuje se da će olujni sistem zahvatiti i područje slovenačke Istre, a jači udari severnog vetra mogući su iznad mora u Tršćanskom zalivu i duž slovenačke obale, što samim tim podrazumeva i pojavu jačih talasa na moru.

Crvena uzbuna raspisana je za Istru zbog mogućeg snažnog nevremena, a što se tiče ostatka zemlje, na snazi je narandžasto upozorenje zbog mogućih grmljavina.

Jaka bura će se pomeriti na istok i preći će celu Sloveniju najkasnije u roku od četiri sata.

ARSO (Agencija za životnu sredinu Republike Slovenije) savetuje građanima da putuju samo u slučaju krajnje nužde.

Nevreme koje stiže u Sloveniju krenulo je iz Italije, koju je danas pogodio tornado.

Kurir.rs/Jutarnji list/RTV Slovenija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track