MAFIJAŠ UHVAĆEN JER NIJE MOGAO DA SAKRIJE NAVIJAČKU STRAST: Italijanski begunac slavio titulu Napolija, pa uhapšen POSLE 11 GODINA
Foto: EPA/Ilustracija

pao na krfu

MAFIJAŠ UHVAĆEN JER NIJE MOGAO DA SAKRIJE NAVIJAČKU STRAST: Italijanski begunac slavio titulu Napolija, pa uhapšen POSLE 11 GODINA

Planeta -

Strast prema fudbalu i Napoliju izdala je skrovište dugogodišnjeg kriminalnog begunca iz Italije - primećen je kako u Grčkoj slavi istorijsku pobedu svog kluba, objavila je danas italijanska policija.

Karabinjeri iz Napulja uočili su čoveka, koji je na italijanskoj listi 100 najopasnijih begunaca, na slici navijača u restoranu na Krfu dok slave titulu Napolija na kraju prošle sezone.

Grčka policija se tada uputila na Krf da prati begunca, 60-godišnjeg Vinćenca La Portu koji je 11 godina bio u bekstvu.

Policajci su ga blokirali dok se mopedom vozio ulicom na Krfu. Grčka policija je saopštila da je La Porta uhapšen u petak.

On se smatra bliskim mafijaškoj organizaciji Kamora iz Napulja i osuđen je u odsustvu za kriminalno udruživanje, utaju poreza i proneveru, navela je policija.

Prema vlasniku restorana na Krfu, La Porta je poslednjih mesec dana tamo radio kao pomoćnik šefa.

Policija na Krfu saopštila je da je danas izveden pred tužioca i da mu je određen pritvor dok viši sud ne odluči o zahtevu za njegovo izručenje Italiji gde ga čeka kazna od 14 godina i četiri meseci zatvora.

Policija je navela da su pratili njegovu onlajn aktivnost, uključujući finansijsku i čekali da napravi potez koji bi otkrio gde je.

"Izdala ga je strast za fudbalom i za Napolijem. S pobedom tog kluba u šampionatu La Porta nije mogao da odoli slavlju", napisala je policija u saopštenju.

Istražitelji su ga videli na slici navijača koji slave u restoranu, gde je držao šal u bojama svog omiljenog kluba.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track