SNIMAK SA GRANICE ŠOKIRAO AMERIKU: Grupa naoružanih muškaraca upada preko granice NOSE PANCIRE I PUŠKE NA GOTOVS (FOTO/VIDEO)
Foto: Twitter/LtChrisOlivarez

panika

SNIMAK SA GRANICE ŠOKIRAO AMERIKU: Grupa naoružanih muškaraca upada preko granice NOSE PANCIRE I PUŠKE NA GOTOVS (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Trojica naoružanih muškaraca za koje se veruje da su pripadnici meksičkih kartela viđena su kako se preko granice probijaju u SAD.

Lokalni mediji navode da se na snimcima vide trojica muškaraca od kojih jedan ima pancir kako se u subotu probijaju kroz šikaru na jugu Teksasa u blizini Frontona sa puškama na gotovs.

- Pripadnici elitne taktičke jedinice granične patrole istražili su mesto ilegalnog prelaza, ali ništa nisu pronašli - navodi Foks njuz.

Mediji podsećaju da je u sličnom incidentu u junu pet osumnjičenih članova Кartela del Noreste uhapšeno u istoj oblasti nakon što su ilegalno prešli granicu naoružani puškama i taktičkom opremom.

Do ilegalnih prelazaka dolazi manje od nedelju dana nakon što je dron rendžera koji je obavljao patrolni let u blizini Igl Pasa primetio čoveka koji je nosio pušku dok je vodio grupu migranata preko Rio Grandea u Teksas.

- Neidentifikovana osoba se vratila u Meksiko pre nego što je uhapšen - rekao je portparol odeljenja za javnu bezbednost.

U nastojanju da se suprotstavi ilegalnom prelasku krijumčara i migranata preko Rio Grandea, republikanski guverner Teksasa Greg Abot je odobrio postavljanje kontroverzne barijere u reci koja bi sprečila potencijalne prelaske granice.

Administracija predsednika Džo Bajdena, međutim, tužila je u julu Teksas zbog postavljanja plutajuće bove u pokušaju da primora Abota da je ukloni iz Rio Grandea koji služi kao međunarodna granica između Meksika i SAD.

Meksička i američka vlada dele kontrolu nad rekom.

(Kurir.rs/NY Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track