MEDVEDEV: Kapitulacija Ukrajine otvara put miru, ali Vašington i Kijev blokiraju
Foto: EPA / Yulia Zyryanova / Sputnik

MEDVEDEV: Kapitulacija Ukrajine otvara put miru, ali Vašington i Kijev blokiraju

Planeta -

Prosvećeni svet je ponovo uzdrhtao kada je saznao za izdvajanje desetina besmislenih milijardi dolara za zombije iz "zemlje 404", napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Telegramu.

"Kamikaze u zapaljenim zapadnim tenkovima neće videti ovaj novac. Neće videti ništa osim smrti. Ali ovo je veoma važan novac za gerontokratsku elitu iz Demokratske stranke SAD i njene sluge u EU", naveo je Medvedev aludirajući na nedavne najave iz Amerike da će izdvojiti dodatnih 24 milijardi dolara za pomoć Kijevu.

Kako je ocenio nekadašnji predsednik Rusije, mit o "velikoj kontraofanzivi" podržava mit o "velikoj ekonomiji dolara".

"Ljudima koji pate u rovovima podeljene zemlje zaista je potrebna samo predaja, što bi možda otvorilo put miru. Ali ni Vašington ni Kijev ne žele mir", napisao je Medvedev i dodao da SAD žele nepodeljenu vlast i zarad nje ne štedi krvave ukrajinske žrtve.

On je istakao da "mesni kombinat" kontraofanzive radi bez prestanka, šaljući hiljade nesrećnih ljudi na klanje.

"Ali njegov rad više neće pomoći kijevskom režimu, koji je ušao u fazu posthumnog propadanja", zaključio je Medvedev.

Podsećamo, američki predsednik Džozef Bajden zatražio je danas od Kongresa da odobri više od 40 milijardi dolara za dodatnu potrošnju, uključujući 24 milijarde dolara za pomoć Ukrajini i druge međunarodne potrebe, prenosi Tanjug.

Bajden je zatražio četiri milijarde dolara za jačanje bezbednosti američkih granica i 12 milijardi dolara za fondove pomoć u prirodnim katastrofama.

Ako dođe do odobrenja, to će uključiti i 3,3 milijarde dolara za proširenje razvojnih i infrastrukturnih zajmova Svetske banke zemljama u razvoju i, kako je navedeno, obezbeđivanje ''kredibilne alternative kineskim prisilnim i neodrživim pozajmicama i infrastrukturnim projektima'', prenosi Rojters.

Kurir.rs/Telegram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja