OSUJEĆEN NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU: Letelica eliminisana elektronskim sistemom ratovanja, pala u parku (VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram

OSUJEĆEN NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU: Letelica eliminisana elektronskim sistemom ratovanja, pala u parku (VIDEO)

Planeta -

Moskovski aerodrom Vnukovo i aerodrom u Kalugi, oko 200 kilometara od glavnog grada Rusije, danas su bili zatvoreni iz bezbednosnih razloga, prenose "RIA Novosti" pozivajući se na neimenovani izvor iz vazduhoplovstva.

"Danas je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnom letelicom na objekat u Moskvi", saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Dalje se navodi da je bespilotna letelica eliminisana elektronskim sistemom ratovanja i srušila se u parku na zapadu Moskve.

"Usled osujećenog terorističkog napada nema žrtava i štete", dodali su iz Ministarstva odbrane RF.

"Aerodrom Vnukovo je privremeno zatvoren, preliminarni razlog je prisustvo bespilotnih letelica", javljeno je prethodno.

"Iz bezbednosnih razloga koji su van kontrole aerodroma, na Vnukovu su od 09:40 uvedena privremena ograničenja za prijem i puštanje aviona.

Neki letovi su preusmereni u druge vazdušne luke Moskovskog avio čvorišta", saopšteno je iz aerodroma.

U četvrtak uveče aerodromi Vnukovo i Domodedovo su već obustavljali prijem i polazak letova. Kako je saopšteno u Ministarstvu odbrane, vojska je osujetila pokušaje Kijeva da izvede terorističke napade pomoću dronova, uključujući i region glavnog grada.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track