PAVIJANI POKAZALI LEOPARDU KO JE GLAVNI: Pogledajte hit snimak, zver napada grupu majmuna, ali to mu je bila VELIKA GREŠKA
Foto: Printscreen/Youtube

neviđeno

PAVIJANI POKAZALI LEOPARDU KO JE GLAVNI: Pogledajte hit snimak, zver napada grupu majmuna, ali to mu je bila VELIKA GREŠKA

Planeta -

Pokušaj leoparda da uhvati lagani obrok krenuo je po zlu kad se grupa od 50 pavijana udružila i krenula na predatora!

Nesvakidašnji snimak ima više od milion pregleda na društvenim mrežama gde mnogi korisnici hvale male primate zbog njihove hrabrosti.

- Shvatio sam da sam svedok nečemu izuzetnom - rekao je računovođa Riki da Fonseka (30) koji je snimio neverovatnu scenu dok je bio na safariju u južnoafričkom nacionalnom parku Кruger.

Grupa turista nalazila se na jugu izletišta Šokvane kad je primetila mužjaka leoparda koji se ležerno šetao pored puta na kome je sedela velika grupa pavijana.

Fonseka je u početku mislio da nema šanse da leopard napadne grupu od skoro 50 pavijana.

- Leopard je krišom nestao u travi pored puta. Iznenada je iskočio u pokušaju da uhvati jednog od pavijana nespremnog - navodi Fonseka.

Grupa pavijana se međutim udružila i momentalno nasrnula na predatora.

Na snimku se vidi kako je leopard posle kratkog obračuna pobegao u šipražje dok su ga pavijani jurili.

- Napad je predvodio jedan koji je verovatno dominantni mužjak. Ujedao je i udarao leoparda - rekla je pijanistkinja Merve Mersinligil (38) koja je snimila drugi snimak kontranapada.

(Kurir.rs/NY Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track