OŠTEĆENA ZGRADA, DELOVI LETELICE NA TROTOARU! RUSIJA: Iznad Moskovske i Brjanske oblasti uništena 4 ukrajinska drona (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Twitter/OSINTdefender

OŠTEĆENA ZGRADA, DELOVI LETELICE NA TROTOARU! RUSIJA: Iznad Moskovske i Brjanske oblasti uništena 4 ukrajinska drona (VIDEO)

Planeta -

Snage ruske PVO oborile su noćas dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Moskovske oblasti, a još dve su eliminisane sredstvima elektronske borbe iznad Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije dodajući da nema žrtava.

"Dve bespilotne letelice koje su otkrili sistemi PVO i koje su eliminisane sistemima za elektronsku borbu srušile su se iznad teritorije Brjanske oblasti. Dve bespilotne letelice otkrili su i uništili sistemi PVO iznad Moskovske oblasti", navedeno je u saopštenju.

Prethodno je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio da je protivvazdušna odbrana oborila dva udarna drona u oblasti Krasnogorska i Čascova u Podmoskovlju, prenosi agencija RIA Novosti.

Gubernator Moskovske oblasti Andrej Vorobjov naveo je da su od eksplozivnog udara prilikom pada drona u Krasnogorsku razbijeni prozori na višespratnici i oštećeni automobili, a da nije bilo povređenih niti je izbio požar, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

Izveštač RIA Novosti javio je da je oštećena stambena zgrada od 25 spratova i da se na trotoaru nalaze delovi drona.

Moskva: Uništen ukrajinski izviđački čamac u Crnom moru

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruski lovac Su-30SM uništio ruski izviđački čamac u Crnom moru.

”Posada aviona Su-30SM mornaričke avijacije Crnomorske flote uništila je noćas izviđački čamac Oružanih snaga Ukrajine u zoni ruskih postrojenja za proizvodnju gasa u Crnom moru“, navedeno je u saopštenju, prenosi Interfaks.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja