STRAVIČNO: Kinez sekirom ubio troje dece u školi
Foto: Reuters

Tragedija

STRAVIČNO: Kinez sekirom ubio troje dece u školi

Planeta -
U krvavom pohodu ranio još 13. Policija tvrdi da je reč o mentalno oboleloj osobi

PEKING - Troje dece je danas ubijeno, a najmanje 13 ranjeno kada je čovek naoružan sekirom napao osnovnu školu na jugu Kine, izvestili su kineski državni mediji.

Muškarac, identifikovan kao Vu, napao je grupu dece koja su se nalazila u učionici u školi u gradu Pingnan, u autonomnom regionu Guagsi, javila je agencija Sinhua.

Napadač, za kojeg je navedeno da je mentalno obolela osoba, uhapšen je u kratkom roku, preneo je AFP.U poslednje dve godine u Kini je bilo više fatalnih napada na decu u vrtićima i školama, uključujući pet incidenata 2010. godine u kojima je život izgubilo ukupno 15 dece i dvoje odraslih, a ranjeno više od 80 osoba.

Vlasti su zbog takvih napada pojačale bezbednost oko škola i pokušavaju da ustanove uzroke takvih zločina.Nivo nasilja u Kini porastao je proteklih decenija, uporedo s procvatom ekonomije i sve većim jazom između bogatih i siromašnih.

Studije pokazuju i da je povećan broj mentalno obolelih osoba, što neki stručnjaci povezuju sa stresom zbog sve ubrzanijeg tempa života i iščezavanja socijalističkih sistema podrške.

Vlasti, međutim, tvrde da su ubistva, za koja je zakonom propisana smrtna kazna, i dalje mnogo ređa nego u zapadnim zemljama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track