NOVA ŠOK TRDNJA: Iza Prigožinovog mlaznjaka viđen DRUGI AVION, način na koji je padao ukazuje odakle je došao udar! (VIDEO)
Foto: Marco McGinty / Alamy / Alamy / Profimedia, Handout/AFP/Profimedia, Printscreen Flightradar

SKAJ NJUZ JAVLJA IZ MOSKVE

NOVA ŠOK TRDNJA: Iza Prigožinovog mlaznjaka viđen DRUGI AVION, način na koji je padao ukazuje odakle je došao udar! (VIDEO)

Planeta -

Dajana Megnej, dopisnica Skaj njuza iz Moskve, objavila je da postoje izveštaji o drugom avionu viđenom iza mlaznjaka sa šefom vagnerovaca Jevgenijem Prigožinom koji se juče popodne srušio u ruskoj Tverskoj oblasti.

Britanska televizija objavila je i komentar profesora Majkla Klarka, bezbednosnog i vojnog analitičara, koji je naveo da cik-cak putanja po kojoj je Prigožinov avion padao ne ukazuje na to da je u letelici bila bomba.

Jevgenij Prigožin
foto: Mikhail Tsaryuk / Sputnik / Profimedia

Po Klarku, deluje da je sa spoljne strane Prigožinov avion pogodilo nešto što je bilo dovoljno snažno da ošteti kontrolne uređaje njegovog mlaznjaka.

Jevgenij Prigožin
foto: Vitaliy Shustrov / Sputnik / Profimedia

Prema podacima sajta za praćenje kretanja aviona Flajtradar24, podaci koje je odaslala Prigožinova letelica ukazuju da je avion počeo da naglo ponire 33 minuta nakon poletanja.

Šon Bel, vojni analitičar Skaj njuza, naveo je da avioni obično padaju zbog lošeg vremena, a juče je nad područjem pada bilo vedro vreme.

- (Prigožinova) letelica deluje kao da je u potpunosti bez kontrole, ponire spiralno, iz nje izbija trag nekakvog gasa, što sve ukazuje da je nešto katastrofalno zakazalo tokom leta - kazao je Bel.

(Kurir.rs/Sky News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track