ON JE PRVI OSUMNJIČENI ZA PAD PRIGOŽINOVOG AVIONA! Rusi ga ispituju, bio na američkoj listi sankcija zbog šefa vagnerovaca (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen

ISTRAGA

ON JE PRVI OSUMNJIČENI ZA PAD PRIGOŽINOVOG AVIONA! Rusi ga ispituju, bio na američkoj listi sankcija zbog šefa vagnerovaca (FOTO)

Planeta -

Prvi osumnjičeni za pad aviona u kojem je stradao vođa vagnerovaca Jevgenij Prigožin je njegov lični pilot, prenosi Njuzvik pisanje ruskih Telegram kanala.

Američki medij navodi je počelo ispitivanje Artema Stepanova, osnivača kompanije "MNT aero" koja bila vlasnik mlaznog aviona palog u ruskoj Tverskoj oblasti, u vezi sa njegovom upletenošću u pad letelice kojom on nije putovao.

Stepanov se našao na američkoj listi sankcija zbog povezanosti sa Prigožinom.

Navodi se da su to objavili informativni Telegram kanali Sirena i SHOT, kao i kanal Baza channel, za koji Njuzvik navodi da je povezan sa ruskim bezbednosnim službama.

Jevgenij Prigožin
foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia, Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia

U avionu je bilo deset osoba, od čega sedam putnika i tri člana posade, a rusko Ministarstvo za vanredne situacije je objavilo da su svi stradali, bez navođenja imena.

Jevgenij Prigožin
foto: Vitaliy Shustrov / Sputnik / Profimedia

Navodi se da je Telegram kanal Grey Zone, koji je povezan sa plaćenicima "Vagner grupe", objavio da je Prigozhin poginuo, ali njegova smrt još nije zvanično potvrđena.

Ovo nije prvi put da se tvrdi da je Prigožin “stradao”, pošto je zvanično proglašen mrtvim u Africi 2019, samo da bi se pojavio tri dana kasnije, a “umro” je i 2022. u jeku ruske invazije na Ukrajinu.

Dajana Megnej, dopisnica Skaj njuza iz Moskve, objavila je da postoje izveštaji o drugom avionu viđenom iza Prigožinovog mlaznjaka.

(Kurir.rs/Newsweek)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track