ZATVARA SE VAZDUŠNI PROSTOR IZNAD ZATVORA U DŽORDŽIJI: Objavljeno kad Tramp dolazi da se preda, uslikaće ga kao kriminalca!(VIDEO)
Foto: Stefani Reynolds / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia, AP Ben Gray

sprema se hapšenje bivšeg predsednika amerike

ZATVARA SE VAZDUŠNI PROSTOR IZNAD ZATVORA U DŽORDŽIJI: Objavljeno kad Tramp dolazi da se preda, uslikaće ga kao kriminalca!(VIDEO)

Planeta -

Američka Federalna agencija za vadušni saobraćaj (FAA) naredila je zatvaranje vazdušnog prostora iznad zatvora okruga Fulton u saveznoj državi Džordžija u očekivanju predaje vlastima bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Njuzvik piše da okružne vlasti očekuju da se Tramp, koji je optužen da je planirao poništavanje poraza na predsedničkim izborima 2020. na teritoriji Džordžije, pojavi u zatvoru u večernim satima.

Donald Tramp
foto: Stefani Reynolds / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Navodi se da je FAA uvela zabranu leta iznad zatvora okruga Fulton od 18.45 do 21 čas po lokalnom vremenu

Donald Tramp, Fulton County Jail
foto: John Spink / Zuma Press / Profimedia

Šej Šrader, novinarka lokalne televizije WTOC iz Džordžije, objavila je na društvenoj mreži X, ranijem Tviteru, da je razlog za zatvaranje vazdušnog prostora oko zatvora "kretanje VIP ličnosti".

Televizijska stanica Foks 5 iz Atlante navodi da će se prilikom Trampove predaje u zatvoru okruga Fulton desiti nešto što nije viđeno u dosadašnjoj istoriji Amerike, a to je da će bivši predsednik SAD biti zvanično fotografisan kao prestupnik nakon hapšenja.

Fulton County Jail, Donald Tramp
foto: Stefani Reynolds / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia, AP Ben Gray

Navodi se da je Tramp ranije danas putem svoje društvene mreže Trut soušal objavio poruku koju je napisao samo velikim slovima.

- Niko se nikada nije borio za integritet izbora od Donalda Trampa i zbog toga ću ponosno biti uhapšen - poručio je nekadašnji šef Bele kuće.

Navodi se da se očekuje da će se Tramp u zatvoru zadržati oko 90 minuta, a napustiće ga nakon plaćanja kaucije.

Tramp je ranije ove nedelje izjavio je da će se predati vlastima u četvrtak u Džordžiji.

- Možete li da verujete? Idem u Atlantu u Džordžiji u četvrtak, da me uhapse! - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Trut soušal.

AP je objavio da je Trampu određena kaucija od 200.000 dolara, a u dogovoru o kauciji, koji su potpisali njegovi advokati i glavna tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis utvrđeni su uslovi za puštanje na slobodu uključujući zabranu zastrašivanja svedoka i opstruisanja pravde.

(Kurir.rs/Newsweek/Fox5)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track