"UBICA JE ONAJ KOJI PRVI OBJAVI ČITULJU" Rusi kroz istoriju ovako kažnjavaju nelojalnost? Filipović: Smrt Prigožina nije slučajna
Foto: Kurir Televizija, AP/Prigozhin Press Service

kurir tv

"UBICA JE ONAJ KOJI PRVI OBJAVI ČITULJU" Rusi kroz istoriju ovako kažnjavaju nelojalnost? Filipović: Smrt Prigožina nije slučajna

Planeta -

Istraga o padu aviona sa deset putnika i članova posade, među kojima je bio osnivač i šef privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin, još uvek je u toku. Istragu o uzrocima nesreće pokrenuo je Ruski istražni komitet.

Jedan od fragmenata letelice koja se srušila u Tverskoj oblasti nađen je na ulazu u selo Kuženkino, oko dva kilometra od mesta nesreće.

Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj objavila je imena svih putnika aviona, a moskovski mediji pišu da su svi bili povezani sa "Vagnerom".

Jevgenij Prigožin
foto: Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia

Jevgenij Prigožin je identifikovan po tome što mu na levoj ruci nedostaje jedan prst. Prigožin je inače izgubio deo prsta dok je bio u kažnjeničkoj koloniji. Na osnovu tetovaža identifikovano je i telo njegovog pomoćnika Dmitrija Utkina, komandanta Vagnera.

Gost "Redakcije" na Kurir televiziji koji prvo rekao da sumnja da je ovo slučajnost je politički analitičar Srba O. Filipović.

- Kada je u pitanju pogibija Prigožina, možemo da kažemo da je preko 40 lica, u godinu dana, na sumnjiv način izgubila živote. Ako govorimo preko 40 lica onda teško možemo pričati o slučajnosti. Potom nastaju sve one teorije koje se šire po medijima. Kada se radi o javnoj ličnosti, kao da ljudi ne žele da prihvate da je ta osoba izgubila život i tako počnu teorije. Rusi i kroz istoriju na slične načine rešavaju takve situacije. Recimo Staljin je imao košmar, te je ubio svog prijatelja jer ga loše sanjao, a bilo je samo pitanje dana kada će Prigožin biti otrovan, nađen mrtav, ili slično. Po mom mišljenju, on je definitivno mrtav - započeo je Filipović.

Filipović je izneo tvrdnju da je ubica onaj koji prvi objavi čitulju:

01:11

UBICA JE ONAJ KOJI PRVI OBJAVI ČITULJU Rusi kroz istoriju ovako kažnjavaju nelojalnost? Filipović: Smrt Prigožina nije slučajna

- Obično je ubica onaj koji prvi objavi veliku čitulju, a Putin je među prvima izjavio saučešće porodici. U svom govoru je dosta toga rekao, jer se koristio prošlim vremenom kada je pričao o Prigožinu. Poslao je poruku i drugima kako će završiti u slučaju neposlušnosti, nelojalnosti ili ako se bilo kako suprostave njegovom režimu. Rusija je generalno uvek bila zatvoreno društvo prema spolja.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:34

GOREĆETE KAO SVEĆE, AKO BUDETE KOLEBLJIVI! Obradović tvrdi da je Vladimir Putin pogibijom Prigožina POSLAO PORUKU IZDAJNICIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track