VODI BESPOŠTEDNU KAMPANJU: Tramp zarađuje na svojoj fotografiji iz zatvora u Džordžiji (FOTO)
Namrštio se za sve pare: Donald Tramp, bivši predsednik SAD, Foto: AP/Fulton County Sheriff's Office

Bivši američki predsednik zna kako da profitira

VODI BESPOŠTEDNU KAMPANJU: Tramp zarađuje na svojoj fotografiji iz zatvora u Džordžiji (FOTO)

Planeta -

Ima ubedljivu prednost i verovatno će dobiti nominaciju u Republikanskoj stranci

Fotografija namrgođenog Donalda Trampa, bivšeg predsednika Sjedinjenih Država, iz zatvora u okrugu Fulton u Džordžiji postala je za kratko vreme hit i viralna širom sveta, zbog čega je on rešio da zaradi na njenoj popularnosti!

Naime, u pitanju je prva zatvorska fotografija nekog bivšeg američkog predsednika u istoriji.

Kao nasilnik

Tramp se u četvrtak predao u zatvoru u Džordžiji, gde je protiv njega i 17 njegovih saradnika podignuta optužnica za pokušaj prekrajanja izbornih rezultata, kao i za reketiranje i ucenjivanje.

Nakon što su mu uzeti otisci, obavljeno je i fotografisanje, a Tramp je brže-bolje svoju zatvorsku fotku objavio na društvenim mrežama, uz poruku "Mešanje u izbore. Nikad se neću predati".

Majica 34 dolara
Majica 34 dolarafoto: Profimedia

Optužba u Džordžiji je četvrta koja je podignuta protiv Trampa, ali je ovo prvi put da je fotografisan poput kriminalca.

U Trampovoj kampanji su brzo shvatili da bi mogli da iskoriste ovu fotografiju, zbog čega su u roku od 24 sata njihovim pristalicama ponudili da kupe majice, dukserice, šolje, postere, termose za kafu, pa čak i nalepnice za automobile sa njegovim namrgođenim likom.

Termos 15 dolara
Termos 15 dolarafoto: Profimedia

Cena ovih stvari kreće se od 12 dolara za nalepnicu, preko 15 dolara za termos za kafu, do 25 dolara za šolju i 34 dolara za majicu. Džon Bolton, bivši Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost, rekao je za CNN da je pomenuta fotografija pažljivo montirana, tj. da je bivši predsednik namerno tako pozirao:

- Mislim da je to znak kojim je želeo da zastraši tužilaštvo i sudiju. Mogao je da se nasmeje, mogao je da izgleda benigno. Umesto toga, on je izabrao da izgleda kao nasilnik - rekao je Bolton.

Šolja 25 dolara
Šolja 25 dolarafoto: Profimedia

Nepisana pravila

U lokalnom zatvoru u Atlanti fotografisano je 11 od ukupno 18 optuženih zajedno sa Trampom.

Kuper Lorens, novinar koji prati poznate ličnosti, kaže da postoje nepisana pravila pri poziranju za zatvorsku fotografiju: - Ne smejete se jer osmeh znači aroganciju i to vam nije potrebno. Želite da izgledate okej i svojim obožavateljima poručite "ovo je sranje, ali biće sve u redu" - rekao je on. Šolja 25 dolara

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track