"AVION ĆE SE RASPASTI U VAZDUHU": Isplivao Prigožinov intervju u kojem kaže da je Rusija na rubu katastrofe, pominje svoje ubistvo
Foto: Printscreen/Twitter/Anton Gerashchenko, Printscreen/Twitter

jeziva slučajnost ili najava katastrofe?

"AVION ĆE SE RASPASTI U VAZDUHU": Isplivao Prigožinov intervju u kojem kaže da je Rusija na rubu katastrofe, pominje svoje ubistvo

Planeta -

Na društvenim mrežama ponovo se pojavio stari intervju vođe vagnerovaca Jevgenija Prigožina, čiju je smrt u padu aviona juče potvrdila Rusija, a tokom kojeg on trvrdi da je ta zemlja "na ivici prospasti" i da će se, ako se nešto hitno ne učini, "avion raspasti u vazduhu".

Dojče vele navodi da je u pitanju klip u trajanju od 40 sekundi koji je deo Prigožinovog intervjua datog ruskom vojnom blogeru Semjonu Pegovu i prvobitno objavljenog 29. aprila ove godine.

Klip je ponovi isplicao u subotu kada je postavljen na "Vagnerov" Telgram kanal Grey Zone (Siva zona).

- Mi smo danas dostigli tačku ključanja. Zašto govorim ovako iskreno? Zato što ne mogu drugačije pred svim tim ljudima koji žive u ovoj zemlji. Njih danas lažu. Bolje me ubijte -kazao je Prigožin u tom intervjuu.

Jevgenij Prigožin
foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia, Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia

Potom je dodao da on "međutim, neće da laže".

- Moram iskreno da kažem da je Rusija na rubu katastrofe. A, ukoliko ovi sitni delovi ne budu pričvršćeni, onda će se avion raspasti u vazduhu - poručio je Prigožin.

Jevgenij Prigožin
foto: Printscreen/Twitter/Anton Gerashchenko

Dojče vele navodi da su mnogi od korisnika Telegram kanala Siva zona spekulisali da je Prigožin, za kojeg su ruske vlasti navele da je stradao sa još devet osoba u padu njegovog mlaznjaka prošle srede zapano od Moskve, zapravo i dalje živ.

Navodi se da su neki korisni tog kanala tvrdili da je avionska nesreća delo ruskog predsednika Vladimira Putina, dok su drugi Francusku i Ukrajinu krivili da su delovale po nalogu američkih specijalnih službi i "Anglosaksonaca".

(Kurir.rs/DDeutsche Welle)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track