"ŠAHID" NIJE POGODIO DRŽAVU ČLANICU NATO: Demantovana tvrdnja ukrajinskog zvaničnika o ruskom napadu u komšiluku Srbije!
Foto: AP/Ebrahim Noroozi

OGLASILO SE RUMUNSKO MINISTARSTVO ODBRANE

"ŠAHID" NIJE POGODIO DRŽAVU ČLANICU NATO: Demantovana tvrdnja ukrajinskog zvaničnika o ruskom napadu u komšiluku Srbije!

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rumunije danas je demantovalo navode da su dronovi koje je ispalila Rusija tokom prethodne noći pali i eksplodirali na rumunskoj teritoriji, prilikom udara na ukrajinsku lučku infrastrukturu na reci Dunav.

Rojters prenosi daje to kazao portparol ministarstva koji je najavio i zvanično saopštenje kadsnije tokom dana.

Britanska agencija podseća da je prethodno Oleg Nikolenko, portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova, izneo tvrdnju da su dronovi eksplodirali na teritoriji Rumunije koja se graniči s Ukrajinom.

Nikolenko je to objavio u postu na Fejsbuku, pozivajući se na "informacije Državne pogranične službe Ukrajine".

- Noćas su, tokom masovnog napada Rusije na područje luke Izmail, ruski "Šahidi" pali i eksplodirali na teritoriji Rumunije. Ovo je još jedna potvrda da ruski raketni teror predstavlja ogromnu pretnju ne samo po bezbednost Ukrajine, vež i po bezbednost susednih zemalja, uključujući države ćlanice NATO - naveo je ukrajinski zvaničnik.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track