"VIDELA SAM ŽENU U USTIMA KITA UBICE! TO ME PROGANJA" Turistkinja bila svedok tragedije: Snimila sekunde pre smrti instruktorke
Foto: Printscreen/YouTube

"VIDELA SAM ŽENU U USTIMA KITA UBICE! TO ME PROGANJA" Turistkinja bila svedok tragedije: Snimila sekunde pre smrti instruktorke

Planeta -

Holandska turistkinja Suzan De Vit bila pre 13 godina svedok smrti Davn Branšo koja je trenirala orke u parku na Floridi.

Turistkinja koja je bila svedok smrti Davn Branšo, rekla je jednom prilikom vlastima da je još uvek proganja ono što je videla 2010. godine!

Naime, žena koja je bila posetilac svetske atrakcije i poznatog vodenog parka "Seaworld" rekla je vlastima da je još uvek proganja to što je videla kako kit ubica drži telo svog trenera u ustima. Branšo je radila u parku 15 godina.

Tragedija koja je odnela život 40-godišnjakinje dovela je do toga da je trenerima zabranjeno da uđu u vodu sa orkama. Davn je na kraju umrla od utapanja, iako joj je pre toga kičmena moždina bila prekinuta od ujeda orke.

Ubio ju je kit Tilikum, težak šest tona i dugačak 6,9 metara. Kit ubica je takođe ubio još dve osobe pre Davn - trenera Kelti Birn i Danijela Djuksa koji je bio posetilac parka.

Minuti koji su prethodili Davninoj smrti viđeni su u jezivim video snimcima. Jezivi incident doveo je do velikih promena u parkovima "SeaWorld", jer trenerima više nije bilo dozvoljeno da uđu u vodu sa orkama, ali sećanje na stravičnu tragediju još uvek proganja svedoke poput ove turistkinje iz Holandije.

U izjavi datoj kancelariji šerifa okruga Orindž, ona se prisetila da je gledala Tilikuma kroz staklo u trenutku kad je Davn bila ubijena.

U izjavi je navedeno: "Rekli su nam da se igra sa njom. Odjednom sam videla Tilikuma kako hvata Davn za rame i vuče je u vodu blizu prozora. Nije izgledalo normalno. Bilo je zastrašujuće. Bio je veoma agresivan, a Davn je bila u njegovim ustima. Vodič nas je izvukao napolje i čuo se alarm. Tada smo videli kako bacaju mrežu u vodu."

Izveštaj o Davninoj smrti od strane šerifove kancelarije odnosi se na intervju sa Suzan, uz napomenu kako se seća da je videla njene noge dok se Tilikum tresao i kretao veoma brzo, a da je sve to videla kad je prišla staklu kako bi slikala kita.

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track