EL ČAPOVA ŽENA IZAŠLA IZ ZATVORA: Fatalna lepotica mu pomogla u spektakularnom bekstvu, oženio se njom čim je postala punoletna
Foto: AP Seth Wenig

EL ČAPOVA ŽENA IZAŠLA IZ ZATVORA: Fatalna lepotica mu pomogla u spektakularnom bekstvu, oženio se njom čim je postala punoletna

Planeta -

Supruga meksičkog narko-bosa Hoakina El Čapo Guzmana puštena je iz američkog zatvora nakon što je odslužila manje od dve godine zbog umešanosti u kriminalnu operaciju vrednu više milijardi.

Ema Koronel (34) je postigla dogovor o priznanju krivice sa tužilaštvom, zbog čega će od sada biti četiri godine pod nadzorom, prenosi Sky news.

Ema je osuđena na tri godine zatvora u novembru 2021. godine.

Uoči oslobađanja je u junu prebačena iz federalnog zatvora u Teksasu u kuću u Kaliforniji.

Ema Koronel Aispuro
foto: Alexandria Adult Detention Center via AP

Ona je tokom izricanja presude izrazila "istinsko žaljenje za bilo kakvu štetu", pošto se izjasnila krivom za pranje novca i zaveru za distribuciju kokaina, metamfetamina, heroina i marihuane za uvoz u SAD.

Uhapšena je u februaru 2021. na aerodromu i osuđena za trgovinu drogom i pranje novca kasnije te godine u Vašingtonu.

Ona je igrala ulogu u pomaganju u razrađenom planu bekstva svog supruga iz zatvora 2015. godine, uključujući tunel prokopan ispod meksičkog zatvora, prema tužiocima.

Rekli su da je ona olakšala ovo bekstvo tako što je prokrijumčarila GPS sat vešto prerušen u hranu, što je omogućilo graditeljima tunela da ga precizno lociraju i stignu.

El Čapo, vođa Sinaloa kartela, ponovo je uhvaćen sledeće godine i osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

El Čapo i Ema venčali su se na njen 18. rođendan u julu 2007. godine. Na venčanju su navodno bili članovi meksičke vojske, političari, guverner Sinaloe.

Zajedno imaju bliznakinje.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track