RUSKA VOJSKA MENJA STRATEGIJU U RATU: Muče ukrajinske oružane snage dejstvom jurišnih dronova i navođenih bombi
Foto: Shutterstock

RUSKA VOJSKA MENJA STRATEGIJU U RATU: Muče ukrajinske oružane snage dejstvom jurišnih dronova i navođenih bombi

Planeta -

Ruska vojska menja strategiju koja se koristi u zoni ratnih operacija u Ukrajini, s obzirom na to da su Ukrajinci ograničeni brojnošću i mogućnostima upotrebe sistema PVO, a takođe imaju i znatno manji broj aviona-lovaca.

Kako prenosi američko izdanje Vašington posta, pozivajući se na reči vojnih analitičara i ukrajinskog vojnog osoblja, ruska vojska bukvalno muči ukrajinske oružane snage uz pomoć jurišnih dronova i navođenih bombi, čija je upotreba deo strategije razvoja, i ujedno jedan od elemenata korišćenje slabosti i nedostataka Ukrajine, prenosi TV Front.

Jedan od ukrajinskih vojnih stručnjaka, u komentaru američkom izdanju, požalio se da teška konstrukcija ruskih avio-bombi otežava njihovo presretanje u vazduhu, pošto su sistemi protivvazdušne odbrane koji su dostupni Ukrajini konstruisani da pogađaju “tanje” ciljeve.

Ovo je postao jedan od faktora koji je zakomplikovao „protivofanzivu“ ukrajinske vojske u pravcu Zaporožja.

Ranije je predsednik Vazduhoplovnih snaga ukrajinske vojske Jurij Ignat rekao da Kijev nema oružje koje bi moglo da izdrži ruske avio-bombe FAB-500.

Prema njegovim rečima, i pored toga što je teoretski moguće suprotstaviti se ovoj municiji, izuzetno ih je teško, gotovo nemoguće, oboriti.

Kurir.rs/TV Front

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track