Najnovije vesti

VERBALNI OKRŠAJ RUSKOG AMBASADORA I EDIJA RAME U UN: Zašto ste dali reč Zelenskom? Zaustavite rat i neće govoriti! (VIDEO)
Ambasador Vasilij Nebenzja, Foto: Youtube.prtscr / United Nations

VERBALNI OKRŠAJ RUSKOG AMBASADORA I EDIJA RAME U UN: Zašto ste dali reč Zelenskom? Zaustavite rat i neće govoriti! (VIDEO)

Planeta - 22:47h

U Njujorku zasedaju Generalna skupština Ujedinjenih nacija, kao i Savet bezbednosti kojim predsedava Albanija.

Premijer Edi Rama ušao je u prepirku sa ruskim ambasadorom, oko toga zašto ukrajinski predsednik govori prvi. Rama je najpre objasnio da je tema rat u Ukrajini i da je to razlog, da je tako po pravilima. A onda je dao jedinstven predlog.

Sergej Lavrov
foto: SPENCER PLATT / Getty images / Profimedia

„Želimo da Vas pitamo – na osnovu čega ste rešili da date reč predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom pre nego što su govorili članovi Saveta bezbednosti, od kojih su mnogi ovde predstavljeni na nivou predsednika i premijera?“, upitao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.

„Moram da kažem kada od vas dolazi cela ova lekcija o kršenju pravila u ovoj zgradi, to je baš impresivno. Ali pošto ste nekoliko puta ponovili da je kršenje u tome da predsednik Zelenski govori pre nego što govore članovi Saveta, imam rešenje za to, ako se slažete.

Vi zaustavite rat i predsenik Zelenski neće govoriti. Ono što je njega ovde učinilo važnim i ono zbog čega je važno da mi prvo njega čujemo i da onda diskutiujeo o tome, za to ste vi zaslužni, a ne mi“, odgovorio mu je Edi Rama.

Kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja