"OVO JE RUSKO DVORIŠTE I NJIHOV UTICAJ JE PRESUDAN" Miškeljin o sukobu u Nagorno-Karabahu: Izvesna je PROMENA VLASTI U JERMENIJI
Foto: EPA / Armenia Defence Ministry Press, Kurir Televizija

kurir tv:

"OVO JE RUSKO DVORIŠTE I NJIHOV UTICAJ JE PRESUDAN" Miškeljin o sukobu u Nagorno-Karabahu: Izvesna je PROMENA VLASTI U JERMENIJI

Planeta -

Doktor Aleksandar Mitić iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu i politikolog Marko Miškeljin razgovarali su u jutarnjem programu Kurir TV o dešavanjima na Istoku i sukobu između Jermenije i Azerbejdžana.

Marko MIškeljin
foto: EPA / Armenia Defence Ministry Press, Kurir Televizija

Miškeljin je istakao momenat kada je ukrajinska ofanziva bila u jeku Azerbejdžan je sproveo četvorodnevnu akciju i oslobodio 20 kilometara:

- Interesantno je da je bombardovano nekoliko sela koje pripadaju Jermeniji, na šta je ona pokušala da zatraži pomoć i naišla na zatvorena vrata. Azerbejdžan je to video kao zeleno svetlo, a Jermenija se obratila SAD-u. Svi znamo Kardašijane, Šer i u samoj namenskoj industiriji i diplomatiji u SAD - u vode računa o Jermeniji jer i sami potiču odatle - rekao je Miškeljin.

Očigledno je, nastavio je, da Rusija ima drugih prioriteta. U Jermeniji se očekuje promena vlasti:

- Dobar deo tog stanovništva će se razbežati. Fascinira me da je vladajuća većina dobila poverenje građana, tada kada su ih ponovo izglasali, a vidimo ovih dana sve veće proteste, u prvom redu možemo očekivati nestabilnost na unutrašnjem planu, tako da u Jermeniji možemo očekivati promenu vlasti - smatra Miškeljin.

02:13

OVO JE RUSKO DVORIŠTE I NJIHOV UTICAJ JE PRESUDAN Miškeljin o sukobu u Nagorno-Karabahu: Izvesna je PROMENA VLASTI U JERMENIJI

Najveća nacionalna manjina u Iranu su Azerbejdžanci. Podsetio je na činjenicu da je to ipak, rusko dvorište te da je njihov uticaj u ovom sukobu presudan.

- Ono što nismo pomenuli je faktor Irana i saradnji muslimansko - pravoslavnog stanovništva, a da su najveća nacionalna manjina u Iranu upravo Azerbejdžanci - rekao je Miškeljin.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

09:19

Vesna Zmijanac nastup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track