DRSKO VARALI TURISTE, IMALI VEOMA RAZRAĐENU ŠEMU: Uvlačili ih u klub, pa otimali OGROMAN NOVAC - Velika istraga u Turskoj
Foto: Shutterstock

DRSKO VARALI TURISTE, IMALI VEOMA RAZRAĐENU ŠEMU: Uvlačili ih u klub, pa otimali OGROMAN NOVAC - Velika istraga u Turskoj

Planeta -

Turske snage bezbednosti razbile su veliku grupu koja je varala turiste u jednom popularnom baru u Istanbulu.

"Zaposleni u noćnom klubu pozivali su turiste samce na prometnim i popularnim ulicama da zajedno popiju pivo, pod tim izgovorom dovodeći ih u klub. U objektu su devojke koje su se predstavljale kao druge mušterije sedale za sto sa turistom i redom naručivale koktele. Na kraju, čoveku bi dali račun i do 100 hiljada lira (više od 3.650 dolara), zahtevajući plaćanje od turiste uz pretnje", piše publikacija.

Oštećeni turisti su se više puta obraćali policiji, ali su zaposleni i vlasnici lokala iznova oslobađani, zato što nije bilo dovoljno dokaza o krivici.

Snage bezbednosti iz Biroa za istraživanje terorizma i organizovanog kriminala su od 2021. godine zabeležile najmanje 80 ovakvih epizoda, koje je Generalno tužilaštvo odlučilo da spoji u jedan slučaj.

Kao rezultat operacije sprovedene u četiri provincije, privedena je 21 osoba, uključujući žene koje su učestvovale u prevari.

"Klub nas je osramotio pred celim svetom", pišu turski mediji.

Oštećeni su često u recenzijama o klubu pisali da su morali da plate ogromne iznose i do 4.000 dolara, zato što im je prećeno. Brojni komentatori su se žalili i da im je ubačeno nešto u piće.

(Kurir.rs/Džumhurijet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track