DRAMATIČNO! DETE (3) SATIMA BILO NA DNU BUNARA: Vatrogasci nisu znali kako da ga spasu, a onda je ušao Kristijan (14)! VIDEO, FOTO
Foto: Printskrin / You Tube

DRAMATIČNO! DETE (3) SATIMA BILO NA DNU BUNARA: Vatrogasci nisu znali kako da ga spasu, a onda je ušao Kristijan (14)! VIDEO, FOTO

Planeta -

Pre nešto više od 10 godina trogodišnji dečak upao je u bunar u Segarči na jugu Rumunije. Mališanu je ponestajalo vazduha, vatrogascima opcija, a onda se pojavio 14-godišnji Kristijan Marijan Beheanu koji se vraćao iz škole.

- Prvo sam se plašio a onda više nisam - bile su njegove prve reči.

O herojstvu tinejdžera priča se i danas. Tog naizgled običnog dana Kristijan se vraćao iz škole. Prolazeći kraj jednog dvorišta, vidio je okupljene meštane i vatrogasce oko rupe koja je zapravo bila bunar. Iznad bunara otac trogodišnjaka se držao za glavu, majka i sestra su neutešno plakale.

Na dnu mračne rupe duboke 15 metara bio je mali Gabrijel koji je upao u bunar igrajući se u dvorištu. Čuli su ga dole, znali su da je živ, ali nisu znali u kakvom je stanju niti koliko mu je vazduha ostalo.

Situacija je postajala sve dramatičnija kako je dečak bio dole satima. Pozvali su bager koji je pokušao da iskopa rupu, ljudi su kopali i lopatama i rukama, ali uzalud.

Nešto je trebalo hitno da se uradi i vatrogasci su se odlučili na rizičan potez - da pošalju nekog dole. Pitanje je bilo samo koga.

Jer rupa je bila premala da se odrastao čovek provuče kroz nju. Dva dečaka su se javila ali su odustala kad su im vatrogasci objasnili da će ih privezati za noge i spustiti naglavačke. Niko im nije zamerio što su se uplašili.

A onda se čuo glas iz pozadine.

- Idem ja, ne plašim se - rekao je Kristijan koji se tek pojavio.

bunar, dete palo u bunar, spasavanje
foto: Printskrin / You Tube

Pre spuštanja sa njim je porazgovarao jedan vatrogasac, a dečak je bio odlučan. Iako se plašio, nije pokazivao strah. Ubrzo su mu stavili kacigu i osigurali ga užetom. Mahnuo je a minut kasnije bio je naglavačke u rupi.

Nakon nekoliko trenutaka, vatrogasci i meštani su povukli uže nakon verovatnog signala iz rupe. Nekoliko trenutaka je trajala neizvesnost, a onda se mršavi dečak pojavio sa trogodišnjakom kojeg je uspeo da izvuče iz rupe.

Kad su izvukli Kristijana, on je čvrsto držao trogodišnjeg Gabrijela kojeg je otac odmah uzeo u naručje. Svi su plakali, a Gabrijelov otac je prišao Kristijanu i zagrlio ga i poljubio.

Možda je Kristijan u tu rupu ušao kao dečak, ali izašao je kao muškarac.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track