KADIROV POSTAVIO NAJSTARIJU ĆERKU NA VAŽNO MESTO U VLADI: Velike promene u Čečeniji, nova funkcija i za zeta, oglasila se Moskva
Foto: Telegram printscreen

kadrovske pormene

KADIROV POSTAVIO NAJSTARIJU ĆERKU NA VAŽNO MESTO U VLADI: Velike promene u Čečeniji, nova funkcija i za zeta, oglasila se Moskva

Planeta -

Čečenski lider Ramzan Кadirov imenovao je ćerku Ajšat (25) na mesto zamenika predsednika vlade za socijalna pitanja.

Kadirov je to saopštio na svom kanalu na Telegramu nakon proširenog sastanka u vladi Čečenije.

Ajšat Кadirova je ranije bila regionalni ministar kulture. Njenu kandidaturu predložio je predsednik vlade Muslim Hučijev.

- Podržao sam predlog Hučijeva. Ajšat Кadirova je dala veliki doprinos unapređenju aktivnosti regionalnog ministarstva kulture - rekao je Кadirov.

Dosadašnji zamenik premijera Musa Dadajev ubuduće će voditi ministarstvo kulture.

Ramzan Kadirov
foto: Telegram printscreen

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov napomenuo je da kadrovske odluke u regionima donose njihovi šefovi.

- To je kadrovsko imenovanje unutar regiona i prerogativ šefa regiona. Ramzan Кadirov koristi prerogativnost - rekao je Peskov.

Najstarija ćerka Ramzana Кadirova istovremeno je dobila titulu "Narodni umetnik Čečenije" i orden "Za zasluge prema otadžbini" II stepena za doprinos razvoju ruske kulture i umetnosti i za višegodišnju kreativnu aktivnost.

Ajšat Kadirova
foto: Telegram printscreen

Ajšat Кadirova rođena je 31. decembra 1998. godine.

Završila je Čečenski državni univerzitet, a od 2016. godine bila je direktorka modne kuće Firdavs. Imenovana je 2020. godine na poziciju prvog zamenika ministra kulture Čečenije, a od 2021. godine i za ministra.

Кadirov je krajem jula imenovao Ajšatinog muža Višana Macueva na mesto zamenika premijera koji će sada verovatno dobiti novu funkciju.

Drugi Кadirov zet, Adam Alhanov, takođe je na funkciji zamenika premijera. Oženjen je Кadirovom ćerkom Кadizat koja sada vodi odeljenje za predškolsko obrazovanje u kancelariji gradonačelnika Groznog.

Ramzan Kadirov inače ima desetoro dece sa tri žene dok je usvojio još dva dečaka.

(Kurir.rs/Moscow Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track