JAHEL VILAN, AMBASADOR IZRAELA U SRBIJI ZA KURIR: Varvarski su iskasapili na desetine izraelskih porodica!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

IZRAEL JE U SVEOPŠTEM RATU

JAHEL VILAN, AMBASADOR IZRAELA U SRBIJI ZA KURIR: Varvarski su iskasapili na desetine izraelskih porodica!

Planeta -

Ambasador Izraela u Republici Srbiji, njegova ekselencija Jahel Vilan, rekao je za Kurir da će Izrael učiniti sve što može da zaštiti svoje građane:

- Izrael je u sveopštem ratu koji je teroristička organizacija Hamas pokrenula protiv naših civila u jutarnjim satima. Koordinisan napad Hamasa uključio je masivno raketiranje izraelskih naselja oko pojasa Gaze i duboko u Izraelu, kao i upad desetina terorista sa mora i kopna u izraelska naselja na jugu zemlje.

sajber, Jahel Vilan
foto: Kurir

Desetine izraelskih porodica napadnute su u svojim spavaćim sobama u ranim jutarnjim satima u subotu, varvarski su iskasapljene, a mnogi su kidnapovani i odvedeni u Gazu - rekao je ambasador Vilan i dodao:

- Hamas je započeo ovaj rat bez ikakvog razloga. Naprotiv, poslednjih nedelja učinjeno je mnogo napora da se palestinska ekonomija unapredi sa fokusom na dugoročne projekte u Gazi. Rukovodstvo Hamasa snosi punu odgovornost za trenutno pogoršanje situacije, kao i za akcije koje će Izrael preduzeti kao odgovor. Izrael će učiniti sve što može da zaštiti svoje građane.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track