PODRŽAVAO RUSIJU, A UKRAJINCIMA DAVAO INFORMACIJE O PVO SISTEMIMA? FSB uhapsio Tadžika, ulazio u ZABRANJENE OBLASTI oko Moskve
Foto: Youtube/Covert Cabal/Facebook/Sharifjon Tillozoda

PODRŽAVAO RUSIJU, A UKRAJINCIMA DAVAO INFORMACIJE O PVO SISTEMIMA? FSB uhapsio Tadžika, ulazio u ZABRANJENE OBLASTI oko Moskve

Planeta -

Ruska Federalna služba bezbednosti uhapsila je stranog državljanina Šarifdžona Tilozoda pod sumnjom za špijunažu, piše ruska agencija TASS, pozivajući se na saopštenje Lefortovskog suda u Moskvi.

"Sud je primio zahtev od istražitelja FSB za određivanje preventivne mere u vidu pritvora u odnosu na stranog državljanina Tilozode Š., osumnjičenog po članu 276 Krivičnog zakonika Ruske Federacije", objavila je agencija.

U Odincovskom gradskom sudu Moskovske oblasti, TASS-u je rečeno da je lice sa sličnim imenom i prezimenom privedeno od strane policajaca 20. septembra 2023. godine prilikom posete "zatvorenoj oblasti" u blizini Moskve.

"Sud je radnje Tilozode Š. prema delu 3 člana 18.8 Zakona o upravnim prekršajima Ruske Federacije kvalifikovao kao kršenje režima boravka u Ruskoj Federaciji od strane stranog državljanina", saopšteno je ruskoj agenciji iz suda.

Dodali su da je Šarifdžon Tilozoda osuđen na novčanu kaznu od 5 hiljada rubalja sa prinudnom deportacijom iz Ruske Federacije.

Nije precizirano zašto je Tilozoda posećivao "zatvorene oblasti" u okolini Moskve, ali na ruskim Telegram kanalima spekuliše se da je ovaj Tadžik predavao ukrajinskim bezbednosnim službama informacije o rasporedu PVO sistema u okolini ruske prestonice.

Na Fejsbuk nalogu Šarifdžona Tilozode objavljivane su fotografije i postovi podrške Rusiji.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track