TO SU ŽIVOTINJE - NAPAŠĆEMO IH, RASTURITI! Prvo javno obraćanje komandanta izraelske vojske rata - "ONI SU VEĆ MRTVI LJUDI"
Foto: Youtube/Israel Defense Forces/The Times and The Sunday Times

TO SU ŽIVOTINJE - NAPAŠĆEMO IH, RASTURITI! Prvo javno obraćanje komandanta izraelske vojske rata - "ONI SU VEĆ MRTVI LJUDI"

Planeta -

U svom prvom javnom obraćanju od početka rata između Izraela i terorističkih grupa u Pojasu Gaze, načelnik Generalštaba izraelske vojske (IDF) general-potpukovnik Herci Halevi priznao je da su neuspesi izraelske strane omogućili infiltraciju Hamasa i masovna ubistva.

"IDF je odgovoran za bezbednost zemlje i njenih građana, a u subotu ujutru u oblasti oko pojasa Gaze, nismo to rešili kako treba. Izvućićemo pouke, sprovešćemo istragu, ali sada je vreme za rat", kaže Halevi.

On takođe kaže da će Izrael učiniti sve što može da vrati taoce koje su uzeli Hamas i druge grupe.

"Klanica koju su sproveli ubilački teroristi Hamasa, ljudske životinje, nad našom decom, ženama i civilima, je životinjsko, nehumano. Izraelska vojska se bori protiv nemilosrdnih terorista koji su počinili nezamisliva dela."

"Jahja Sinvar, vladar Pojasa Gaze, naredio je ovaj užasan napad, pa su on i svi kojima naređuje mrtvi ljudi. Napašćemo ih, rasturićemo ih, demontirati njihov sistem", kaže on.

Halevi kaže da će doći vreme da se istraži kako je Hamas uspeo da izvede napad.

Halevi na pitanje o 200 Izraelaca i stranaca koje je Hamas zarobio i odveo u pojas Gaze, kaže da će učiniti sve da ih vrati kući.

"Ubijamo mnogo terorista, mnoge komandante, uništavamo terorističku infrastrukturu koja je omogućila ovaj užasan, brutalni zločin", nastavlja Halevi.

"Gaza neće izgledati isto", zaključuje on.

(Kurir.rs/Times of Israel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track