Veliko otpljuskivanje: Povlačite vodu u isto vreme

Svi ko jedan

Veliko otpljuskivanje: Povlačite vodu u isto vreme

Planeta -
Portparolka gradskih vlasti Nesisa Mpofu rekla je da su stanovnici dobili uputstvo da puštaju vodu u klozetima u isto vreme - sedam časova i 30 minuta po lokalnom vremenu, ponedeljkom i četvrtkom

HARARE - Zvaničnici Bulavaja, drugog po veličini grada u Zimbabveu, pozvali su stanovnike da se pridruže "velikom otpljuskivanju" i doprinesu čišćenju otpada koji se u vreme nestašica vode nakupio u kanalizacionim cevima. Portparolka gradskih vlasti Nesisa Mpofu rekla je da su stanovnici dobili uputstvo da puštaju vodu u klozetima u isto vreme - sedam časova i 30 minuta po lokalnom vremenu, ponedeljkom i četvrtkom.

Ona je rekla da građani mogu da puštaju vodu i u drugo vreme. Mnoga domaćinstva greškom su poverovala da smeju da puštaju vodu samo ponedeljkom i četvrtkom. Mpfou je rekla da grad ne želi da toaleti budu u zastoju po nekoliko dana. Zibusiso Dube, potparol udruženja naprednih građana Bulavaja, poručio je da njegova organizacija podržava svaki plan da se smanji izlivanje kanalizacionih cevi u tom gradu s više od milion stanovnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track