UBIO MATURANTKINJU, PA SMISLIO MORBIDNU PREVARU OD 250.000 DOLARA Jezivi detalji slučaja koji je 18 godina bio misterija
Foto: Mountain Brook High School/Holloway family

UBIO MATURANTKINJU, PA SMISLIO MORBIDNU PREVARU OD 250.000 DOLARA Jezivi detalji slučaja koji je 18 godina bio misterija

Planeta -

Skoro dve decenije nakon što je Natali Holovej nestala u Arubi, čovek za koga se dugo sumnjalo da je ubio tinejdžerku iz Alabame je priznao njeno ubistvo, prenosi CNN.

- Gotovo je. Joran van der Slot više nije osumnjičeni za ubistvo moje ćerke. On je ubica. Konačno priznao da je ubio Natali. Posle 18 godina, Natalin slučaj je rešen - rekla je u sredu devojčina majka, Bet Holovej.

- Rekao je da ju je, nakon što ju je ubio na plaži u Arubi, bacio u vodu - rekla je ona novinarima.

Kako prenosi CNN, Van der Slot priznao je u sredu na saveznom sudu krivicu za iznuđivanje i prevaru porodice Holovej. Optužen je da je pokušao da proda informacije o lokaciji posmrtnih ostataka devojke njenoj porodici u zamenu za 250.000 dolara.

Natalino telo nikada nije pronađeno. Sudija iz Alabame je 2012. godine potpisao nalog kojim je proglašena pravno mrtvom, ali u sredu je savezni sudija koji je pregledao priznanje ubice rekao da postoji razlog zašto telo Natali Holovej nikada neće biti pronađeno, iako nije iznosio detalje.

Natali Holovej
foto: Interpol Perú/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Ali smrt Natali i jedne Peruanke koju je Van der Slot ranije priznao da je ubio naterala je sudiju Anu Manasko da ga osudi na 20 godina.

- Razmotrio sam vaše priznanje brutalnog ubistva Natali Hollovej. Vi ste brutalno ubili u odvojenim incidentima u razmaku od nekoliko godina dve prelepe žene koje su odbile vaše se*sualne napore - rekla ona.

Van der Slot služi 28-godišnju zatvorsku kaznu u Peruu zbog ubistva Stefani Flores 2010. godine. Peruanski zvaničnici su u junu dozvolili njegovo privremeno puštanje u SAD kako bi se suočio sa optužbama za iznudu i prevaru.

On će se vratiti u Peru da odsluži svoju kaznu za ubistvo u slučaju Flores. Nakon toga, on će se vratiti u SAD kako bi započeo svoju zatvorsku kaznu zbog optužbi za iznudu i prevaru.

Holovej je bila u poseti Arubi na maturskom putovanju kada je nestala 2005. Ova devojka (18) je poslednji put viđena kako izlazi iz noćnog kluba sa Van der Slotom i još dvojicom muškaraca, braćom Dipakom i Satišem Kalpoom.

Trojica muškaraca uhapšena su 2005. godine, ali su puštena zbog nedovoljno dokaza.

Oni su ponovo uhapšeni i optuženi 2007. za umešanost u ubistvo Natali Holovej ili nanošenje teške telesne povrede, što je rezultiralo njenom smrću rekli su tada tužioci Aruba.

Ali nekoliko nedelja kasnije, sudija Aruba je naredio van der Slotovo puštanje na slobodu, navodeći nedostatak direktnih dokaza, a oslobođena su i braća Kalpo.

Dok američki zvaničnici nemaju nadležnost nad krivičnom istragom u Arubi, savezna velika porota u Alabami optužila je Van der Slota za navodnu zaveru da se informacije o Natalim posmrtnim ostacima prodaju njenoj porodici.

Prema optužnici, to se odvijalo između marta i maja 2010. godine.

Optužen je u junu 2010. godine za iznudu i prevaru.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja