ŠOLC ŽESTOKO ISPROZIVAO PUTINA: "Veoma sam besan, to ne može biti CINIČNIJE" - Evo čime ga je IZNERVIRAO ruski predsednik
Foto: AP Sergei Guneyev, AP Markus Schreiber

ŠOLC ŽESTOKO ISPROZIVAO PUTINA: "Veoma sam besan, to ne može biti CINIČNIJE" - Evo čime ga je IZNERVIRAO ruski predsednik

Planeta -

Nemački kancelar Olaf Šolc kritikovao je ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je izrazio žaljenje zbog teškog položaja civila u sukobu između Izraela i Hamasa.

"Više sam nego besan kada čujem kako ruski predsednik više puta upozorava da bi moglo biti civilnih žrtava u oružanom sukobu. Putinovi komentari ne mogu biti ciničniji", rekao je Šolc nemačkom parlamentu.

Izrael granatira Gazu u znak odmazde za napad Hamasa na Izrael 7. oktobra u kom je poginulo više od 1.400 ljudi, uglavnom civila.

Hamas je oteo oko 200 ljudi. U izraelskim vazdušnim napadima poginulo je više od 3.000 ljudi u Gazi, prema zvaničnicima u blokiranoj oblasti.

Pored toga, Izrael je okupio trupe duž granice u pripremi za kopneni napad.

Putin je upozorio da će predstojeća kopnena bitka rezultirati "apsolutno neprihvatljivim" civilnim žrtvama. Ruski predsednik je prokomentarisao i napad na bolnicu u Gazi pre nekoliko dana, za koji se međusobno optužuju Izrael i Hamas.

Putin je rekao da je napad na bolnicu tragedija.

- Užasan događaj. Zaista se nadam da će ovo biti signal da ovaj sukob treba da se okonča što je pre moguće - rekao je Putin.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track