STIŽE JEDAN OD NAJGORIH OLUJNIH UDARA U VIŠE OD 20 GODINA: Nevreme stiže u delove Nemačke, vlast upozorava - Ne napuštajte domove
Ilustracija, Foto: Claus Fisker / AFP / Profimedia

STIŽE JEDAN OD NAJGORIH OLUJNIH UDARA U VIŠE OD 20 GODINA: Nevreme stiže u delove Nemačke, vlast upozorava - Ne napuštajte domove

Planeta -

Delove Nemačke zahvatilo je nevreme, a nadležne službe upozoravaju kako će noćas situacija biti još gora.

Naime, olujni vjetar je stigao do Šlesvig-Holštajna, dok se na tom severnom području zemlje očekuju i udari vetra orkanske jačine. Upozorava se kako može doći do rušenja crepova s kuća i odlamanja granja sa stabala.

"Na pomolu je jedan od najgorih olujnih udara u više od 20 godina koji će se dogoditi u noći između petka na subotu. Ne napuštajte svoje domove i čuvajte svoje ljubimce", poručili su meteorolozi, prenosi Fenix magazin.

Ministar ekologije Tobias Goldšmit (Zeleni) apeluje na stanovnike na obali da se dobro informišu i preduzmu odgovarajuće mere opreza. U gradu Flensburgu treba preparkiraju automobile koje su u blizini vode.

"Lične dragocenosti odnesite na više delove zgrade. Isključite struju i grejanje u ugroženim prostorijama. Postoji opasnost od strujnog udara čak i kod kondenzacije. Takođe bi trebalo izbegavati vodene površine u regionu koji mogu dovesti do poplava", upozoravaju gradske vlasti.

Kurir.rs/Fenix magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track