OVO SU MAJKA I ĆERKA KOJE JE HAMAS OSLOBODIO Izraelci tvrde da militanti njihovim oslobađanjem žele da POSTIGNU JEDAN CILJ
Foto: Twitter/@krassenstein

OVO SU MAJKA I ĆERKA KOJE JE HAMAS OSLOBODIO Izraelci tvrde da militanti njihovim oslobađanjem žele da POSTIGNU JEDAN CILJ

Planeta -

Majka i ćerka Džudit i Natali Ranan, koje Hamas drži od subote, 7. oktobra, predate su u petak Crvenom krstu, prenosi Džeruzalem post.

One su puštene na slobodu iz „humanitarnih razloga” jer je majka lošeg zdravlja, rekao je izvor upoznat sa pregovorima.

Predstavnici njihove porodice u Izraelu su dobili ovu informaciju i kreću se ka lokaciji zarobljenika. Nejasno je da li ih puštaju u Egipat ili Izrael.

Izraelski izvor je rekao za KAN Njuz da je namera oslobađanja zarobljenika da izvrši pritisak na Izrael da odloži svoj kopneni ulazak u Gazu.

Natali je upravo završila srednju školu, navodi njena tetka i provela je prazničnu godinu u Izraelu. Džudit je umetnica i volonterka u nekoliko bolnica u oblasti Čikaga. Bili su zajedno u Izraelu na proslavi 85. rođendana Džuditine majke.

Crveni krst je potvrdio njihovo oslobađanje, prenose izraelski mediji. Hamas je objavio saopštenje na svom Telegram kanalu.

- Kao odgovor na napore Katara, Brigade Al-Kasam oslobodile su dvoje američkih državljana (majku i njenu ćerku) iz humanitarnih razloga i da bi dokazale američkom narodu i svetu da su tvrdnje Bajdena i njegove fašističke administracije lažne i neosnovane - napisao je Hamas.

Sedište Foruma talaca i nestalih porodica odgovorilo je na tu objavu podsećajući svet da su njih dve samo dva od više od 200 talaca koje drži Hamas.

Kurir.rs/Jerusalem post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track