HOROR U MAĐARSKOJ: Majka detetu (3) slomila lobanju i ostavila da umre! Njen partner sve to gledao
Foto: Profimedia

preti im do 20 godina

HOROR U MAĐARSKOJ: Majka detetu (3) slomila lobanju i ostavila da umre! Njen partner sve to gledao

Planeta -

Trogodišnje dete umrlo je u Pečuju, nakon što ga je majka (27) navodno zlostavljala, a potom ostavila da umre. Zločinu je svedočio njen partner (23), koji je video da je detetu potrebna pomoć, ali ništa nije uradio povodom toga.

Kako prenose mađarski mediji, mališan je preminuo dan nakon navodnog zlostavljanja, a u međuvremenu protiv majke i njenog partnera je pokrenuta istraga za ubistvo.

- 19. oktobra, oko podneva, policija je primila poziv od Hitne pomoći u vezi sa trogodišnjim dečakom kog je ekipa Hitne pomoći pokušala da reanimira, ali bezuspešno - navodi se u saopštenju policije.

Bacila ga na pod

Kako je saopštio Okružni sud u Pečuju, osumnjičeni su živeli zajedno u stanu, gde je žena zlostavljala sina 18. oktobra uveče. Kako se navodi, dete je plakalo u krevetiću, usled čega ga je majka uzela iz kreveca, i bacila ga na pod tako da je dete udarilo glavom o tvrdu površinu.

- Usled zlostavljanja, mališan je zadobio prelom lobanje i unutrašnje krvarenje, da bi dan nakon toga preminuo zbog nanetih povreda - navodi se u saopštenju Okružnog suda.

Sud je takođe dodao da je mališan povraćao usled povreda. Njen mlađi partner je bio svedok zločina, ali kako kažu "bio je ravnodušan prema sudbini ranjivog deteta".

Preti im kazna od 20 godina

Delo koje se osumnjičenima stavlja na teret je posebno teško krivično delo, za koje je zaprećena kazna zatvora od deset do dvadeset godina ili doživotni zatvor.

Zbog straha da bi osumnjičeni, ukoliko budu pušteni na slobodu, pobegli, sakrili se i ugrozili dokaze uticajem na druga lica koja učestvuju u postupku, sud je naložio njihovo hapšenje.

(Kurir.rs/Blic/pecsaktual)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja