UKRAJINA POKUŠALA DA OTRUJE 77 RUSKIH PILOTA: Isplivali šok detalji, agent uneo OTROVANU TORTU na proslavu, za dlaku IZBEGLI SMRT
Foto: Profimedia / Kirill Braga

neverica

UKRAJINA POKUŠALA DA OTRUJE 77 RUSKIH PILOTA: Isplivali šok detalji, agent uneo OTROVANU TORTU na proslavu, za dlaku IZBEGLI SMRT

Planeta -

Ukrajinska vojna obaveštajna služba navodno je pokušala da otruje ruske pilote tortom i alkoholom na jednoj proslavi.

Ruski vojni blogeri navode da je dostavljač na proslavu organizovanu povodom 20. godišnjice mature na vazduhoplovnoj akademiji u Armaviru doneo tortu od 20 kilograma i nekoliko kutija viskija.

Piloti su međutim posumnjali da nešto nije u redu jer nisu znali čoveka koji je navodno poslao tortu i piće pa su ih sklonili sa strane. Snimak sa nadzornih kamera odmah je prosleđen obaveštajnim službama koje su kurira (32) locirale na lokalnom aerodromu i uhapsile.

Tokom ispitivanja je utvrđeno da su torta i alkohol otrovani, a da je naručilac trovanja navodno bila Glavna obaveštajna uprava Ukrajine (GUR). Istražitelji sada traže poslastičare koji su napravili tortu.

Slučaj je navodno otkriven kad su piloti hteli da nazdrave.

- Kurir je nakon hapšenja ispričao da torta sadrži snažan otrov i da je neke flaše viskija kupio, a da su neke bile otrovane. Kako je znao broj gostiju i gde će biti proslava? Čak je i amblem nacrtan na torti. Čistim slučajem i zahvaljujući savesnosti oficira, niko nije stigao da pojede tortu i da okusi piće. To bi bila katastrofa. Bilo je 77 gostiju - navodi ruski vojni bloger Fajerbomer.

To svakako nije prvi pokušaj trovanja pripadnika ruskih snaga.

Ukrajinski mediji nedavno su objavili da je grupu ruskih oficira i vojnika otrovali pripadnici pokreta otpora u Marijupolju.

Nekoliko ruskih oficira navodno je masovno otrovano na događaju povodom proslave Dana ruske mornarice u vojnoj bazi u tom gradu.

(Kurir.rs/Lenta)

Bonus video:

03:32

HOROR NA ZLATIBORU DOBIJA EPILOG! EVO ZAŠTO SU ĐACI KRVARILI: Toksikolog progovorio o deci koja su navodno OTROVANI NA EKSKURZIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track